Verwen je moeder met deze heerlijke crumble van rabarber en aardbeien op moederdag! Deze rabarber-aardbeien crumble is niet alleen heerlijk voor bij de koffie, ook als nagerecht is dit een verrukkelijk gerecht. En wil je echt hoge ogen scoren, maak dan de crumble als feestelijk ontbijt voor mama! Zie ook de tip onderaan.

Dit crumble-recept is heel erg makkelijk om te maken dus echt ideaal voor kids om ermee in de keuken aan de slag te gaan. Omdat ie wel in een oven wordt gebakken is een beetje hulp van wel papa handig.

Dagje van tevoren voorbereiden?

Er bestaan ovenschalen met deksels, echt ideaal. Ik ben een enorme fan van de bakjes van Lock & Lock en die hebben ook prachtige en praktische ovenschalen, met deksel! Wil je de crumble een dag van tevoren maken, bereid het fruit in een ovenschaal en sluit deze af met de handige deksel. Het deeg maak je ook alvast en bewaar je eveneens afgesloten in de koelkast. Haal de volgende ochtend de deksel van de ovenschaal, verdeel de crumble over het fruit en bak af. Mooie tekening erbij en klaar ben je.

Moederdagcadeau

Mocht je nog een handig cadeau zoeken voor je moeder, dan is zijn die ovenschalen van Lock & Lock echt ideaal. Wat ik zo handig vind is dat de deksel echt goed passend is waardoor hij lekvrij is. Dus heb je een keer een ovenschotel gemaakt en wil je die meenemen, dan gaat dat super met deze schalen. En zonder het gevaar dat je hele tas onder komt zitten. Ook vind ik zo’n schaal met deksel heel praktisch bij  preppen of left-overs omdat het makkelijk te bewaren is in de koelkast. Hoef ik het niet over te scheppen in andere bakjes of af te dekken met zo’n onhandig stukje huishoudfolie.

Wanneer je nu de 1L en 2L ovenschalen koopt krijg je en een mooi setje gebaksvorkjes gratis bij t.w.v. 14,95. (Deze actie loopt t/m 11 mei 2018). Daar maak je je moeder ook nog eens blij mee. Succes gegarandeerd!

Rabarber-aardbeien crumble

Gebak of nagerecht voor 4 personen

– 300 g rabarber
– 150 g aardbeien
– 1 tl maïzena
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 g kristalsuiker
– 55 g bloem
– 25 g bijna fijngemalen hazelnoten
– 30 g koude boter, in klontjes
– 60 g crème fraîche
Extra nodig: ovenschaal met inhoud van 1 liter

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 1 centimeter en halveer de aardbeien.
  3. Meng de rabarber, aardbeien, vanillesuiker, 60 suiker en maïzena door elkaar en schep in de ovenschaal. Druk licht aan met de volle kant van een lepel.
  4. Kneed voor het kruimeldeeg de resterende suiker, bloem, hazelnoten en boter en met koele handen tot een kruimelig deeg met je vingertoppen. Dit kan ook handig met een keukenmachine.
  5. Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit. Bak de crumble 30 minuten in het midden van de oven op 180°C goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen en serveer met de crème fraîche.

Tip

Ook lekker, vervang 1/3 van de bloem door havermout voor een extra krokante topping.

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekker moederdaggerecht? Kijk eens bij chocoladetaartje met aardbeien

Dit is een gesponsord artikel, maar wat ik schrijf is mijn mening

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren