Pasen betekent voor mij heerlijk lang ontbijten met mijn gezin. Het liefst heb ik de ontbijtgerechtjes goed voorbereid zodat ik in een handomdraai een tafel vol lekkers klaar heb. Dus toen Lock & Lock mij vroeg om een lekker paasgerecht te bedenken die je perfect in hun handige vershoudbakjes kunt bewaren dacht ik meteen aan het maken van deze vrolijke gevulde glaasjes. De verschillende onderdelen bereid je een dag van tevoren en bewaar je in de fijne luchtdichte bakjes want dat is niet alleen handig, ook smaakt alles daardoor nog eens lekkerder.

Het paasontbijt bestaat uit 3 makkelijke recepten. Je bewaart ze apart van elkaar en op de ochtend zelf hoef je alleen nog maar alles in mooie glaasjes te scheppen. Zo heb je meer tijd om uit te slapen met Pasen. Alleen bij mij thuis ben ik bang dat mijn zoontje gewoon rond 6 uur vrolijk naast ons bed staat te springen. Maar dan heb ik in ieder geval wel een heel lekker Paasontbijtje waar ik de dag feestelijk mee ga beginnen zonder dat ik daar veel moeite voor hoef te doen.

granola

Paasgranola met kokos

De paasgranola is de grote favoriet van mijn zoontje want daar gaan paaseitjes doorheen. Wat hem betreft mag het wel het hele jaar door Pasen zijn! Wat ik echt heel lekker vind aan deze granola is dat er flink wat ahornsiroop (maple syrup) door gaat waardoor de granola niet alleen zoet is maar je ook echt mooie grote brokken krijgt.

Voor 2 jampotten vol
– 100 ml ahornsiroop
– 2 el olijfolie
– ½ tl grof zeezout
– 150 g havermout
– 70 g pecannoten, grofgehakt
– 40 g mix van pompoenpitten en lijnzaad
– 4 el kokosflakes
– 100 g pure chocolade paaseitjes, grofgehakt
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer in een beslagkom de ahornsiroop met de olijfolie en zout goed door elkaar.
2. Voeg de havermout, pecannoten, pitten & zaden en de kokosflakes toe. Meng alles goed door elkaar zodat alles bedenkt is met een kleverig laagje.
3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de granola in 30-35 minuten lichtbruin en krokant in de oven.
4. Laat de granola helemaal afkoelen en meng er als laatste de chocolade paaseitjes door. Bewaar de granola in een vershoudbakje, dan blijft deze zeker een paar weken krokant.

Tip:
Vervang de pecannoten eens door andere noten, zoals walnoten. Ook lekker om in plaats van chocolade stukjes abrikozen, dadels of rozijnen toe te voegen door de afgekoelde granola.

sinaasappelyoghurt

Zelfgemaakte sinaasappelyoghurt

Sinaasappelyoghurt

Dit is echt zo enorm simpel maar o zo lekker om te maken. En het fijne aan zelf een fruityoghurt maken is dat je zelf bepaald hoe zoet je ‘m maakt. Ik hou zelf namelijk wel van een frisse variant, zeker als ik ‘m eet met de paasgranola.

Voor 4 personen
– ½ sinaasappel, goed schoongeboend
– 1 el honing
– 300 g Turkse yoghurt
Extra nodig: fijne rasp

1. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp boven een vershoudbakje. Pers het sap uit de sinaasappel en voeg samen met de honing toe aan het bakje.
2. Voeg de Turkse yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Sluit het bakje af en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in de yoghurt kunnen trekken. De yoghurt is zeker 2 dagen houdbaar, rekening houdend met de houdbaarheid van de yoghurt.

Tip:
Voeg wat fijngehakte chocolade toe voor heerlijke sinaasappel-straciatellayoghurt. Vervang de sinaasappel een door citroen of limoen voor een extra frisse variant.

Gemarineerde fruitsalade

Gemarineerde fruitsalade

Fruitsalade is altijd een goed idee! In deze heb ik een mix van tropisch en Hollands fruit gedaan die  mooi kleurt samen, en natuurlijk ook super smakelijk is. Maar wat mij betreft eet je niet alleen met je mond, ook met je ogen. Van alle kleuren in deze salade word ik direct blij.
De salade marineer je met munt. Dat geeft het fruit een heerlijke extra smaak, tikkie fris zelfs met de limoen erbij.

Voor 4-6 personen
– 1 mango
– 2 kiwi’s
– 200 g Hollandse aardbeien
– 80 g blauwe bessen
– sap van ½ limoen
– 1 el honing
– 3-5 blaadjes munt, afhankelijk van de grootte

1. Schil de mango en de kiwi’s. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken ter grootte van een dobbelsteen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten.
2. Leg de blaadjes munt op elkaar en rol op als een sigaar. Snijd de munt met een scherp mes in heel dunne reepjes.
3. Meng het gesneden fruit, de blauwe bessen en de munt in een grote vershoudbak. Voeg het limoensap en de honing toe en schep alles nog eens om. Laat de fruitsalade minimaal 1 uur marineren in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. De fruitsalade is zeker een dag houdbaar.

Tip:

Houd je van banaan door je fruitsalade? Voeg deze dan in dunne plakjes vlak voor serveren toe. Ook lekker om eens de mango door ananas te vervangen. Lekker om de salade te serveren met wat yoghurt of een bolletje kokosijs.

paasontbijt

Paasgranola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade

Nu is het tijd om al die verschillende gerechtjes samen te voegen tot die feestelijke glaasjes!

Voor 4 personen
– 400 g gemarineerde fruitsalade
– 300 g sinaasappelyoghurt
– 80 g paasgranola met kokos
– 4 blaadjes munt
Extra nodig: 4 mooie glazen

Verdeel de fruitsalade over de glazen. Schep daar met een kleine lepel voorzichtig de sinaasappelyoghurt op, zodat deze niet kliedert op de binnenkant van het glas. Bestrooi met de granola en garneer met de blaadjes munt.

paasgranola

Paasgranola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade

De handige vershoudbakjes die ik gebruikte zijn van Lock & Lock, en deze set vind ik heel erg leuk vanwege de vrolijke voorjaarskleuren. Ik gebruik de bakjes van dit merk al een paar jaar en ben er echt blij mee want ze zijn niet alleen absoluut luchtdicht en lekvrij, ook kunnen ze makkelijk in de vaatwasser,  vriezer en in de magnetron.

Dit is een gesponsord artikel, maar wat ik schrijf is mijn mening

BewarenBewarenBewarenBewaren