Ik ben een echte kickstarter, een booster. Dol op nieuwe uitdagingen waar ik dan vol voor ga. Dat geeft mij veel energie en daar ben ik goed in. En dat doe ik op heel veel vlakken, zolang het maar dicht bij mij staat. Iets waar ik echt niet voor te porren was, was sporten. Gewoon niet mijn ding zeg maar, nooit geweest ook. Tot de legendarische datum dinsdag 8 maart 2016. Voor mijn vrienden was dit BREAKING NEWS. Philippine sport! En dan ook serieus: fucking bootcampen.

In een opwelling

Tijdens de sabbatical merkte ik dat ik niet helemaal happy in mijn velletje zat dus time for some change. Toen ik een advertentie voor 8 weeks 2 fabulous van The Bootcamp Club op Instagram zag dacht ik why not? Compleet bleu gaf ik mij 2 dagen voor start voor deze training op.
Die training bleek niet iedere week een uurtje sporten maar een heel programma te zijn met metingen, doelen en begeleiding van een voedingsdeskundige. Ik was stomverbaasd en had totaal niet op zitten letten bij het inschrijven. Echt wat voor mij!

Meten is weten

De eerste les stond in het teken van een fittest en metingen doen. Met de billen bloot zeg maar. Ok, here we go:
– Gewicht: 70,5 kilo (met kleding aan en een buik vol heerlijke home made sate met pinadasaus, rijst, groenten, omelet en seroendeng dus iets hoger dan normaal)
– Vetpercentage: 30%
– Spierpercentage: 30%
– BMI: 22
– Visceraal vet: 4
– Aantal calorieën die ik verbruik in complete rustmodus in 24 uur: 1458
In een exceloverzicht kregen alle 18 deelnemende dames een streefdoel mee voor over 8 weken. Wat schetst mijn verbazing? Staat er bij mij: prima gewicht, je kan je vetpercentage iets verlagen en je spiermassa wat verhogen. Ga zo door!
Uit zowel de fittest als de meting kwam naar voren dat ik net zo goed op de bank had kunnen blijven zitten. Niks aan het handje. Dat vond ik toch echt wel een enorme joke.

Couch potato on the move

Het contrast tussen niet sporten en daarna 2x in de week was best een flinke overgang, inclusief aardig wat spierpijn. Man, sommige dagen kon ik nauwelijks lopen! Toch overwon bij mij het plezier van lekker buiten zijn, afwisselende lessen, vrijheid om mee te doen wanneer ik wil en mooie mix tussen individueel bezig zijn maar wel in een groep waar je vaak oefeningen met iemand samen doet. Want dat is bootcampen, in groepsverband in de buitenlucht trainen. Het werkt voor mij. Zo goed zelfs dat ik inmiddels al bijna een jaar aan het sporten ben en niet eens meer weet wat er aan het einde van die 8 weten de uitslag was. Dat had ik dus echt nooit gedacht!

De belangrijkste learning voor mij is dat het niet zozeer gaat over het sporten an sich maar veel meer gaat over tijd voor mijzelf hebben. Even niet die moeder, keukenprinses of vriendin zijn maar gewoon mijzelf. In dat uurtje word ik compleet afgemat maar laad ik mijzelf ook enorm op. Dat gevoel dat heb ik niet eerder ervaren. Sporten is dus blijkbaar niet zozeer voor mij het doel als wel een middel. En dat inzicht heb ik nu.

#fitmom to be

Ik ben dus die kickstarter en hou van nieuwe dingen. En dus leek het mij wel leuk om, nu na een jaar sporten, mijzelf op dat gebied uit te dagen. Nee geen extreme free fight plannen, marathon lopen of naar het NK fierljeppen willen want dan zit ik weer met het doel ‘sporten’ en dat is nou precies wat mij niet triggert. Ik heb daarom bedacht om eens te kijken waar ik nu sta en wat ik binnen 5 maanden qua gevoel kan bereiken, door middel van sporten en voeding. Geen concreet doel, want dat vind ik dan juist weer fijn.

Binnenkort heb ik daarom een afspraak gemaakt met Jasper, een van mijn favo trainers bij The Bootcamp Club, die daarnaast zijn eigen bedrijf Your Time Is Now heeft waarbij hij mensen coacht en traint. Ik ben benieuwd wat er uit de meting komt ten opzichte van een jaar geleden, wat ik komende maanden ga doen en hoe ik mij ga voelen. Ik ga het allemaal zien, ik heb er in ieder geval zin in. En waar ik redelijk wars was van het fitgirl gedoe geloof ik toch dat ik komende maanden daar een beetje aan ga proeven, maar dan wel in de vorm van #fitmom 😉

Bij een goed begin hoort wat mij betreft ook iets lekkers. In dit geval een feestelijk ontbijtje waar ik de rest van de dag een glimlach aan overhou en die ook nog eens goed is voor mijn plannen. Dubbelop blij ei zeg maar.

zacht eitje met zalm

Zacht eitje met zalm en asperges

Ontbijt voor 2 personen
– 2 grote eieren
– 100 g groene aspergetips
– 2 flinke plakken gerookte zalm

  1. Breng een steelpan met water aan de kook. Leg de eieren er voorzichtig in met een lepel en kook de eieren in 5,5 minuten op middellaag vuur halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel.
  2. Verhit ondertussen een grillpan en grill de asperges 2-3 minuten.
  3. Leg de plak zalm op de groene asperges en plaats daarop het zachtgekookte eitje. Lekker om de asperge in het eigeel te dippen.

Tip

Zacht eitje met zalm en asperges net wat licht vinden als ontbijt, maak er dan wat broodsoldaatjes bij.