Ik was net terug van een 3 maanden durende sabbatical toen ik door HelloFresh werd benaderd voor een leuke baan: teamleider receptontwikkeling. Nu ben ik al jaren freelancer en houd ik enorm van de afwisseling van projecten en bedrijven dus kwamen we overeen dat ik hen in ieder geval een maandje bij zou staan als interimmer totdat ze een vaste kandidaat hadden gevonden.

Nieuwe gerechten bedenken, met inkoop afstemmen of het allemaal kostentechnisch mogelijk is en ook de beschikbaarheid gegarandeerd kan worden, recepten uitschrijven, alles proefkoken in de keuken op kantoor, uitgebreid samen de gerechten proeven en beoordelen, recepten herschrijven en opnieuw testen, de intro’s bij de gerechten bedenken, receptkaarten controleren, feedback van de klanten verweken etc. Ja er komt een hoop bij kijken bij het samenstellen van de boxen iedere week. Maar ik kan je zeggen, wat was het enorm leuk om daar een bijdrage aan te mogen leveren in een geweldig team!

Kijk ook zeker even dit filmpje om te zien hoe het er op kantoor aantoe gaat:

Nu kende ik HelloFresh eigenlijk niet heel erg goed. Iedere week een maaltijdbox vol verse en goede ingrediënten en lekkere recepten is natuurlijk geweldig maar omdat ik zo graag kook en altijd wel inspiratie heb is het nooit in mijn gedachten opgekomen om zo’n box een keer te bestellen. Maar nu ik weet met hoeveel aandacht, liefde en plezier er bij HelloFresh wordt gewerkt ben ik echt enthousiast geworden over hun box, en ook zeker het bedrijf en de cultuur daar.

Waar ik in eerste instantie even aan moest wennen was dat ik by far de oudste van het hele kantoor was. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt bij een bedrijf. En waar ik in het begin wel een klein beetje dacht, zijn het niet te veel jonge honden bij elkaar, bleek dat totaal niet zo. Iedereen is echt super gedreven en met frisse toffe ideeën. Ja en soms kan dat natuurlijk wel aanstekelijk zijn waardoor iedereen lange dagen maakt en wat in een rat race belandt, maar door allemaal goed samen te werken en plezier met elkaar te hebben gaat dat best goed bij HelloFresh.

Meer dan alleen werken

Wat mij erg opviel bij dit nog best jonge bedrijf van nog geen 5 jaar oud was dat tegenover het harde werken plezier maken met elkaar ook belangrijk wordt gevonden. Zo is er iedere dag een goed verzorgde lunch waar iedereen naar hartenlust salades maakt en de meest waanzinnige tosti’s bedenkt. En iedere vrijdag is er de Friyay special om de week extra lekker af te sluiten. Wekelijks de mogelijkheid om te bootcampen met elkaar en iedere maand een gezellige borrel maakt werken bij HelloFresh ook extra gezellig. En dan ben ik vast nog een hoop dingen vergeten te zeggen maar belangrijkste: dit is een van de leukste bedrijven waar ik tot nu toe heb gewerkt. Zowel inhoudelijk heb ik het enorm naar mijn zin gehad als ook met de collega’s. Dus dat mijn contract iedere maand weer met een maandje werd verlengd vond ik helemaal niet erg. En ja, toen kwam het einde in zicht want er was een goede collega gevonden voor de functie maar dit bleek gelukkig niet direct het einde.

HelloFresh kerstbox

De zomer was best een drukke periode door veel nieuwe mensen in het team, veranderingen in de workflow en extra werkzaamheden door het programma Over Smaak Valt Te Twisten waar HelloFresh een belangrijke partner van was. Ook was het in die periode tijd om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van recepten voor de kerstboxen. Voor dat laatste werd ik gevraagd om dat als laatste project op te pakken wat ik geweldig vond. Dus zat ik met 30 graden met mijn hoofd helemaal in de rollades, gourmetgerechten en feestelijke nagerechten. Samen met het team hebben we heel lekkere kerstboxen samengesteld. Dus iedereen die nog zit te twijfelen wat te doen met de kerst, bestel vandaag hier dan gewoon nog even een HelloFresh kerstbox. Zo’n box is super makkelijk want je hoeft niet meer over een menu, de boodschappen en de recepten na te denken zodat je extra veel tijd overhoudt voor gezelligheid. Deze gerechten hebben we ontwikkeld voor in de boxen:

HelloFresh kerstbox Original

Hellofresh kerstbox

 • Vooraf romige Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje.
 • Als hoofdgerecht kalkoenrollade gevuld met noten, abrikozen en warme kruiden, geïnspireerd op de rollade die mijn moeder vroeger altijd maakte. Maar dit is echt de 2.0 versie en heel erg lekker! Deze serveer je met een zelfgemaakte sinaasappeljus, radicchio en krieltjes.
 • Als dessert een fluweelzachte panna cotta met amarena kersen en chocoladekrullen

Als je voor de HelloFresh kerstbox Deluxe gaat dineer je met een 4 gangen diner met wat heerlijke extra’s erbij:

Hellofresh kerstbox

 • Lekkere knabbeltjes (ik weet niet precies wat 😉
 • Kabeljauwhaas op een tomatencarpaccio met zelfgemaakte salsa verde
 • Romige Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje.
 • Kalkoenrollade gevuld met noten, abrikozen en warme kruiden, geïnspireerd op de rollade die mijn moeder vroeger altijd maakte. Maar dit is echt de 2.0 versie en heel erg lekker! Deze serveer je met een zelfgemaakte sinaasappeljus, radicchio en krieltjes.
 • Als dessert een fluweelzachte panna cotta met amarena kersen en chocoladekrullen

En eet je liever vega, dan kan je voor HelloFresh kerstbox Veggie kiezen. Dan zijn het voor en nagerecht hetzelfde als de andere boxen en heb je een heel lekker en bijzonder hoofdgerecht:

Hellofresh kerstbox

 • Romige Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje.
 • Gevulde bolcourgette met notengehakt met romige risotto met Fontina kaas. Ziet er super feestelijk uit en smaakt heel lekker. Ik kan het weten 😉
 • Als dessert een fluweelzachte panna cotta met amarena kersen en chocoladekrullen

Never say never

Uiteindelijk heb ik een half jaar met heel veel plezier bij HelloFresh gewerkt. We hadden het zelfs zo naar onze zin met elkaar dat mij nog een toffe baan werd aangeboden maar bij mij won de vrijheid van het freelancen voor nu. Maar ik geloof er heel erg in, dat als je het naar je zin hebt samen je vanzelf wel weer op elkaars pad terecht komt. En mijn tip: mocht je nog eens op zoek zijn naar een toffe baan bij een van de leukste foodbedrijven die ik ken, kijk dan zeker eens hier want ze zijn altijd opzoek naar enthousiaste mensen.