Sinterklaas vieren is geweldig leuk maar soms heeft de Sint last van wat stress bij het kopen van sintcadeautjes voor foodies. Ik ben zo iemand die denkt, ja dat regel ik wel allemaal even vlak voor het heerlijk avondje. Is geloof ik iets wat bij mij in de genen zit want ik kan mij goed herinneren dat de start van sinterklaasavond meestal een paar uur werd uitgesteld omdat sommige hulpsinten nog druk doende waren met het kopen, inpakken en schrijven van gedichten.

Easy shoppen

Nu is dat shoppen voor een foodie voor de goedheiligman veel makkelijker geworden want tegenwoordig hoeft hij echt niet per se naar een speciaalzaakje te gaan want in de supermarkten kan hij, als ie beetje goed zoekt, ook heel leuke en bovenal lekkere cadeaus scoren. Ik liep namelijk wat te dwalen door de blauwe super en kwam een paar boodschappen tegen die ik als eetgek graag in mijn schoen of in de zak zou willen vinden. En handig: supermarkten zijn tot laat open dus ook geen stress vanwege sluitingstijden of leveringen via webshops voor de Sint.

Met stip op nummer 1: Heerlijk gekonfijte eendenbouten

Dat is nou echt iets wat ik niet even zomaar koop en daarom wel heel gaaf vind om te krijgen. Ook leuk dat ik er dan meteen wat mee zou maken voor de kerst want zo feestelijk zijn eendenbouten wat mij betreft zeker. Ik had trouwens helemaal niet verwacht dit in de supermarkt tegen te komen, dus echt leuke verrassing! En fijn, deze eenden zijn op een nette manier gevoed dus dat eet ook fijner. Ze zwemmen trouwens in eendenvet en dat vet is ook al een cadeau op zich want iedere pieper die je daarin bakt wordt een delicatesse. Prijs: 14,95

Nummer 2: Italiaanse zwarte zomertruffel

Daar kan de Sint eigenlijk nooit iets mis mee doen als hij dat geeft aan een lekkerbek. Over de pasta, door de paddenstoelensoep, door een romige aardappelpuree. Of gewoon op een toast met boter en wat zeezout. Maakt niet uit, dit wil ik wel op ieder moment van de dag eten en dus is zo’n potje met zwart goud altijd heel welkom. Prijs: 4,99

Nummer 3: Pistache-olie

Op zich is een lekkere olie altijd een goed cadeau, ook als het om een olijfolie gaat. Nu vond ik deze pistache-olie en dat is dus net even anders. Heel delicaat en ook nog eens met een prachtige verpakking. Perfect door salades of om een broodje in te dippen. Van dit merk hebben ze ook amandelolie en avocado-olie, lijkt mij ook heerlijk. Prijs: 7,99

Op nummer 4: Maldon zout

Dit is echt ideaal voor Sinterklaas om te geven aan iemand die stout is geweest. Maar met een knipoog dan want dit zout is totaal geen straf om te krijgen. Heerlijk knisperend zout dat de vorm heeft van mini piramides. Ik ben zelf zo zot op dit zout dat ik een mini verpakking heb in de vorm van een metalen doosje. Die heb ik serieus al jaren in mijn handtas, voor het geval er geen lekker zout voorhanden is. I know, het is ernstig. Prijs: 2,94

Op nummer 5: Tomatenpuree

Ja het klinkt te raar voor woorden. Maar… wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Deze dubbelconcentraatpuree is echt een enorme smaakmaker in de keuken. Juist omdat ie zo vol van smaak is heb je maar een klein beetje nodig om een gerecht een flinke boost te geven. Denk aan Italiaanse gerechten maar ook een pompoensoep of een curry. Ideaal aan deze verpakking vind ik dat halve blikjes puree in mijn koelkast nu verleden tijd zijn en ik hier veel langer mee doe. Want ja, tomatenpuree is niet bedoeld om een complete tomatensaus mee te maken maar echt puur en alleen een extra boost te geven aan gerechten. Ook niet onbelangrijk, de looks vind ik geweldig. Dus als Sint deze in je schoen stopt weet je dat hij echt smaakt heeft.

Mocht jij in de supermarkt nog een briljant artikel tegen zijn gekomen die in aanmerking komt voor sintcadeautjes voor foodies, laat het mij weten in de comments hieronder. Dan voeg ik het toe aan deze lijst.