Vanochtend stond er een leuke jongen aan de deur met een mooie houten doos. Ja ik krijg wel vaker perspakketten maar eigenlijk nooit met een leuke jongen erbij. Dus ik was blij!
Hij zette de grote doos op mijn keukentafel. Ondertussen vertelde hij dat zijn Griekse stiefvader een flink stuk land heeft op Kreta in de bergen waar prachtige oude olijfbomen groeien. Daar scharrelen geiten en schapen onder en de regen geeft ze water.

Eigen boom

Ik opende de doos. Daar zat niet alleen een heel mooie fles Gkazas olijfolie in maar ook een echte Kretenzer olijfboom! Echt helemaal geweldig, mijn dag kon niet meer stuk. Ik heb namelijk echt een zwak voor olijfbomen. Dat begon tijdens een vakantie als puber in Griekenland (hier lees je het verhaal) en terwijl ik dat aan Tom, de leuke jongen, aan het vertellen was gaf hij mij een kaart. Mijn hart maakte een sprongetje: een olijfboom op Kreta met mijn naam erop? Ik riep meteen: ja leuk gephotoshopt, ziet er heel mooi uit. “Nee” zei Tom, “Dit is echt. Mijn broer heeft een houten bord gemaakt en die in onze boomgaard opgehangen. Deze boom is nu van jou voor de komende 3 jaar”. Het duurde even voordat ik echt overtuigd was. Ik moest mijzelf even in mijn arm knijpen. Dit is gewoon zo gaaf!! Een eigen prachtige oude olijfboom. *duizend hartjes*

gkazas olijfolie

Eerlijke olijfolie

Ok, nu weer even terug naar de olijfolie, waar het eigenlijk om gaat. Van de olijven die van de oude bomen komen op Kreta komt prachtige biologische olijfolie. Vol van smaak, licht grassig en goudgeel van kleur. Zo’n heerlijk olijfolie, die willen we toch allemaal wel zou je denken. Helaas werd de olie van de familie Gkazas en van veel bevriende Kretenzers tegen bodemprijzen door grote partijen opgekocht. Dat kan anders dachten de broers Floris en Tom en dus brengen ze samen met hun stiefvader deze prachtige olie op de Nederlandse markt. En omdat het zo goed gaat komt niet alleen de olie van de bomen van de familie Gkazas maar ook van bevriende boeren uit de buurt in de fles terecht. En nu krijgen de mensen eerlijke prijzen voor hun heerlijke olie. En dat vind ik ook een fijne gedachte.

Hoe ieder jaar de familie de olijven oogst en er olie van maakt zie je in dit geweldige filmpje:

Tja, ik ben nu dus helemaal in love met mijn boompje uit Kreta in huis, met die boom daar in Griekenland en de olijfolie van de familie Gkazas.

WINNEN

Ben jij net zo gek op olijfolie en olijfbomen als ik? Dan heb ik iets leuks want je maakt kans om ook een Gkazas pakket te winnen met olijfolie, een echt olijfboompje en een jaar lang je eigen olijfboom op Kreta.

Wat moet je daarvoor doen?
Laat mij weten wat jouw ultieme olijfolie of olijfboomverhaal is hieronder in een reactie of op social media. Uit de reacties kies ik 1 winnaar die het pakket toegestuurd krijgt. Je kunt meedoen tot vrijdag 4 november aan deze winactie, en alleen met een Nederlands postadres.

Deze winactie is gesloten.