‘Mama, mag ik een ijsje?’ Het was 6:35 en we waren net wakker. Het is helaas not done om de dag te beginnen met ijsjes. Of met cake, of met koekjes. Dat zijn traktaties en niet gewone gerechten die goed zijn als ontbijt. Dat vertelde ik meneertje B, van 2 jaar.
Toch voelt het een beetje raar om de geijkte normen zo op te leggen want hoe leuk is het om op te staan en ontbijtijsjes te eten!

Lekker buiten de lijntjes kleuren. I love it.

Ontbijten met taart, poffertjes of toetjes vind ik heerlijk. Ik at dat als tiener en student al graag als ontbijt en nog steeds geef ik daar graag aan toe. Niet iedere dag natuurlijk maar het maakt het leven wel leuker. En je kan tenslotte met bijna dezelfde ingrediënten van je bakje muesli met fruit en melk ook pannenkoeken bakken. Of koekjes. Of cake. Dus why not er gewoon een feestje van maken, ook op de vroege ochtend?

Ontbijtijsjes

Toen mijn zoontje vroeg of hij een ijsje mocht bedacht ik meteen dat het een heerlijke start van de dag met het warme weer is. Samen vulden we ijslollievormpjes met een mengsel van amandelyoghurt en volle kwark met een drizzle zelfgemaakte bramensaus en een paar hele bramen. Om het ontbijt compleet te maken strooiden we er nog wat granola over.
De standaard stokjes bij de vormpjes zouden de granola helemaal in het ijsje drukken wat mij niet zo mooi en lekker leek dus knipten we rietjes in stukken en prikten die in de ijsjes. Hoppa, klaar voor de vriezer.

Vanochtend vroeg meneertje weer: ‘Mag ik een ijsje?’ En ik zei: ‘Ja goed idee, pak je ook een ontbijtijsje voor mij?’

Varieer met ontbijtijsjes er lekker op los: met yoghurt, likje jam erdoor of beetje siroop, vers fruit, muesli en noem maar op.

Het is nu het perfecte moment van het jaar om bramen te plukken! Lees hier mijn wildpluktips voor bramen.