Nog even snel de laatste inkopen doen vandaag, cadeautjes inpakken en dan vanavond samen gezellig Sinterklaas vieren. Voor heerlijk avondje heb ik mijn 5 favoriete sinterklaasrecepten op een rijtje gezet. Klik op de titel en je komt bij het recept. Heel veel plezier!

mandarijn-bavarois-1024x1024

Mandarijn-pepernotenbavarois

Door de citroen erin werd de bavarois lekker fris en de pepernoten zijn echt top met de smaak van de mandarijntjes. Helemaal een toetje om pakjesavond goed mee af te sluiten!

Saucijsletter-1024x1024

Saucijzenletter

Met wat inspiratie uit Het Grote Sinterklaasboek, maakte ik deze gevulde bladerdeegletter met vleesvulling ipv amandelspijs.
Omdat Sinterklaas eigenlijk een Turk is (hij is geboren in het huidige Turkije) vond ik het wel een goed idee om er een mediterraans tintje aan te geven met wat koriander en harissa door de saucijs.

Gezond-strooigoed-1024x1024

Gezond strooigoed

Snoepen en strooigoed horen bij elkaar maar met een klein meneertje vind ik het fijn als hij niet van die extreem chemische en zoete zooi eet wat standaard in strooigoed zit. Daarom hier een lekker alternatief die wat gezonder is en ook heel lekker: kruidnootjes met boekweitmeel en rietsuiker en met lekkere zoete dingetjes als rozijnen, noten met pure chocolade en zelfs nog wat bio snoepjes.

pietensalade

Pietensalade

Voor pakjesavond maakte ik vroeger samen met mijn oma altijd deze pietensalade, een soort huzarensalade met biet. Er moesten flink wat ingrediënten gesneden worden waar ze zeker wat hulp van mij bij kon gebruiken. Als dat klaar was mocht ik de salade versieren en dat vond ik het leukste om te doen.

pepernoten sinaasappel oven

Pepernoten-sinaasappels uit de oven

Dit is een heel lekker en simpel sinterklaastoetje: warme sinaasappeltjes bestrooid met kruidnoten uit de oven. Het is zelfs zo makkelijk dat kinderen het kunnen maken. Wat ik heel lekker vind is om dit toetje met vanille-ijs te serveren.