Gesponsord artikel Ik hou van thema’s voor etentjes, verjaardagen, ontbijtjes, borrels etc te bedenken. Zo heb ik laatst een Japanse borrel gemaakt waar ik helemaal blij van werd. Nu horen er wat mij betreft wel chips bij een borrel en met Bugles kan je alle kanten op. De topper van deze borrel was de zelfgemaakte Bugles vulling met avocado en wasabi. Dat zachte romige van de avocado bij het pittige van de scherpe wortel is echt een topcombinatie.

Kleine moeite, groots effect

Voor deze Japanse thema borrel had ik geen tijd om uren in de keuken te staan. Het moest een kwestie van kleine moeite, groots effect worden. Het is namelijk wel heel leuk om dingen uitgebreid aan te pakken, maar helaas heb ik daar niet altijd tijd voor. Dan is het fijn als je met een paar slimme inkopen er toch een heerlijk feestje van kan maken.

Lekker vullen

Om dat ´kleine moeite, groots effect´ te bereiken maakte ik een heerlijke, maar simpele Japanse avocado-wasabi vulling voor Bugles. Je kan die chips namelijk superleuk vullen dankzij de vorm; het is een soort hoedje. Als je die bij de punt beetpakt kan je hem zo, hoppa, heerlijk vullen.
Om mijn Japanse borrel verder compleet te maken kocht ik maki sushi, yakitori-spiesjes en edamame boontjes (sojaboontjes). Superleuk om er iki Bier of warme sake bij te serveren zodat het allemaal in het Japanse thema past. Geslaagde borrel!

Japanse borrel vultips Bugles

Japanse avocado-wasabi vultip

– ½ rijpe avocado
– sap van ½ limoen
– 100 ml crème fraîche
– 8 cm wasabipasta uit tube
– ½ tl zwart sesamzaad
– 1 zak Bugles® Naturel

  1. Verwijder de pit van de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees met een vork in een kommetje helemaal glad en roer het limoensap erdoor. Het sap voorkomt dat de avocado snel bruinig kleurt.
  2. Meng als laatste de crème fraîche en wasabipasta erdoor. Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes en serveer met de Bugles.

Japanse borrel vultips Bugles

Nog meer inspiratie om te vullen kun je vinden op de pagina met vultips op de website Bugles.nl Zeker weten dat er iets tussen staat voor een borrel met een ander leuk thema.

Dit is een gesponsord artikel, maar wat ik schrijf is mijn mening.