Het is je vast opgevallen dat ik opeens een heel stuk minder blog de laatste tijd. Ik moet op dit moment namelijk prio geven aan een paar kookboekprojecten waar ik als freelancer aan werk. Het zijn heel erg leuke maar ook intensieve projecten en daarom ben ik minder met mijn blog in de weer.

Het leuke van werken aan kookboeken is dat ik weer veel nieuwe dingen leer, inspiratie op doe en mooie beelden voorbij zie komen. Zo ook bij het boek Werken aan Wild waar ik intensief het traject van begeleidt. Het boek gaat over het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van al het gangbare wild en wordt in samenwerking met De Echoput gemaakt. Dat is de plek waar iedere wildliefhebber zijn hart op kan halen en kan genieten van prachtige gerechten met wild, waarvan een hoop ook terug te vinden zijn in het boek.
Nu ik hele dagen alleen maar bezig ben met haas, fazant, ree, partijs etc krijg ik gewoon trek om wild te eten. Het is namelijk het meest duurzame stukje vlees wat je kan krijgen en dat vind ik erg mooi.

Enige is dat ik geen goede connecties heb met jagers en mijn slager om de hoek verkoopt geen wild dus moet ik het even stellen met wat ik voor handen heb: geen wild maar wel eend. Ook lekker. Helemaal met wildgeplukte bramen. Is er in ieder geval toch nog iets wilds aan mijn salade. En fijn, hij is binnen no time klaar dus dat komt mij weer erg goed uit in deze drukke periode.

Salade met eendenborst en bramen
Voor 2 personen
– 1 struikje little gem
– 1 el appelciderazijn
– 2 el olijfolie
– ½ appel, in dunne plankjes
– ½ dunne bosui, in dunne ringetjes
– 60 g gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
– 75 g bramen
– 30 g walnoten, grof gehakt

1. Was de blaadjes van de little gem goed en scheur in grove stukken. Meng voor de dressing azijn met olijfolie en naar smaak peper en zout in een kommetje. Hussel in een grote kom de little gem, appelplakjes en bosui samen met de dressing zodat alles is aangemaakt.
2. Verdeel de salade over 2 borden en leg er de eendenborstfilet op. Verdeel nu de bramen over de borden. Bestrooi als laatste de salade met de walnoten en nog wat versgemalen peper en Maldon zout.