Heb je dat ook wel eens? Dat je niks te snaaien in huis hebt maar toch enorm zoete trek hebt. Ik zoek dan alle kastjes door om te kijken of er nog iets te vinden is. Gebrande amandelen: saai. Reep pure chocolade: net niet van het juiste merk helaas. Kroepoek: ik heb zin in iets met veel suiker. Helaas is er niet iets ECHT lekkers in huis te vinden.

Ja ik heb een supermarkt op 50 stappen van mijn huis dus ik zou daar zo heen kunnen om wat in te slaan voor een ultieme sugar rush ware het niet dat meneertje B ligt te snurken en ik alleen thuis ben. Dan ga ik dus niet even naar de supermarkt. Ik heb dan maar 1 redmiddel: nog een keer al mijn kastjes uitpluizen en kijken of ik zelf snel wat in elkaar kan flansen. Het resultaat: bananenflapjes met pure chocoladepasta. Echt super easy en enorm lekker! Helemaal met wat vanille-ijs erbij. Daar kan geen snaai uit de super tegenop wat mij betreft.

Bananenflapjes met pure chocopasta
Voor 4 stuks
– 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 4 tl pure chocoladepasta (ik ben dol op die van Fair Trade)
– 1 grote banaan
– 1 eigeel
– 1 el (zelfgemaakte vanille)suiker
Extra nodig: bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de plakje bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Besmeer het deeg met chocopasta in tot 1 cm van de rand. Dit gaat makkelijk met de bolle kant van een lepel.
3. Schil de banaan en snijd in de kwarten. Leg op ieder stuk bladerdeeg op de bovenste helft een stuk banaan.
4. Vouw de andere helft van het deeg over de banaan en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de flapjes met een beetje eigeel en bestrooi met de (vanille)suiker.
5. Plaats de flapjes in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. En nu komt het meest moeilijke deel van het hele recept: laat de bananenflapjes zeker 10 minuten afkoelen voor het serveren want de banaan binnenin is gloeiend heet!

Tip:
Dit gerechtje lijkt mij ook heel lekker met wat mini marshmallows erin. Of wat fijngehakte hazelnoten.