Het is alweer bijna vaderdag. Weet jij al wat je gaat maken voor je vader? Die van mij woont te ver weg om even langs te gaan dus heb ik dit jaar weer een receptje voor hem bedacht die hij dan zelf kan maken. Hoewel, als hij daar tijd voor heeft. Mijn vader is namelijk net weer vader geworden van een dochter. Daarom vind ik dit roze wolktoetje met aardbeien wel passend.

Aardbeientiramisu
Voor 6-8 personen
– 1 dubbele espresso
– 50 ml Amaretto
– 1½ pak lange vingers
– 500 g mascarpone
– 2 el fijne tafelsuiker
– 2 el aardbeienjam
– 5 verse eieren
– 500 g aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
– 50 g pure chocolade
Extra nodig: handmixer, dunschiller, schaal van 20×25 cm

Bereiding:
1. Meng de espresso met de Amaretto en 40 ml water. Proef of je zowel Amaretto en koffie proeft, zonder dat het te sterk is. Mocht je de verhouding iets anders lekkerder vinden, pas het gerust aan.
2. Doop steeds 2 lange vingers gedurende 4 seconden in het amarettomengsel zodat deze het vocht opnemen zonder dat de koekjes te zacht worden. Leg de lange vingers naast elkaar in de ovenschaal en bedek de bodem.
3. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Klop daarna de mascarpone met de eidooiers, suiker en jam tot een gladde massa. Meng 1/3de eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel, dit heet familie maken waardoor het resterende eiwit straks luchtiger blijft tijdens het mengen. Schep daarna de rest van het eiwit er luchtig door.
4. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en smeer met een spatel gelijkmatig uit.
5. Doop de resterende lange vingers in het amarettomengsel en leg voorzichtig op de mascarponelaag. Verdeel de helft van de aardbeien er gelijkmatig over en smeer daarop de resterende mascarpone. Leg daarna de rest van de aardbeien er mooi op. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven.
6. Schaaf vlak voor serveren mooie krullen van de chocolade met behulp van een dunschiller boven de schaal. Serveer met een glaasje Amaretto erbij.