Met taart kom je ver. Dat klinkt misschien een beetje gek maar daar geloof ik heilig in. En voor mij werkt het, lees maar:
– Tijdens de werkpresentaties die ik moest geven op de kunstacademie zorgde ik er altijd voor dat ik een lekker taartje had gebakken voor mijn docenten als welkome break tussen alle beoordelingen. Ik ben er zeker van dat het een positieve invloed had op mijn cijfers.
– Toen ik ging solliciteren had ik mijn portfolio in een taartdoos gedaan en die gaf ik af bij ontwerpbureaus waar ik wilde werken. Mensen zijn altijd blij met taart en dus namen ze de doos altijd aan. Na openen helaas geen taart maar het trok wel hun aandacht en op die manier had ik na mijn studie een baan geregeld.
– Na een fotografieshoot met heel veel taarten stond ik op het perron te wachten totdat de trein kwam. De machinist maakte een grapje over mijn stapel gevulde taartdozen die ik in mijn handen had. In ruil voor taart mocht ik voorin in de trein zitten. Enorm illegaal maar wel rete gaaf!
– En weet je wat? Zelfs als ik nu een leuk gesprek met iemand heb waar werktechnisch iets uit kan rollen neem ik een zelfgebakken taartje mee. En ja, het werkt.

Nu heb ik mijn trucje verklapt hoe ik toffe opdrachten binnenhaal. Wat mij betreft allemaal te danken een taart.
Dit is zo’n taartje die mega lekker is, tikkie spannend door de gember en er erg mooi uit ziet. Succes verzekerd!

Rabarbertaart
Voor 6 personen
Voor het deeg
– 200 g tarwebloem
– 100 g witte basterdsuiker
– 50 g koude boter, in blokjes
– 1 ei
– snufje zout

Voor de rabarber
– 400 g rabarberstengels
– 1 el suiker

Voor de vulling
– 1 ei
– 70 g witte basterdsuiker
– 50 g zachte boter
– 50 g tarwebloem
– vanillemerg van 1 stokje
– 10 g verse gember (een stukje net zo groot als de vingertop van je pink), fijngeraspt

Extra nodig: vershoudfolie, handmixer met garden, bakpapier, aluminiumfolie, springvorm van 20 cm doorsnede

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng voor het deeg alle ingrediënten met koele handen in korte tijd tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Maak de rabarberstengels schoon de van beide uiteinden een centimeter af te snijden. Snijd de stengels doormidden, leg ze op een flink stuk aluminiumfolie en bestrooi met de suiker. Vouw de folie dicht en plaats in het midden van de oven. Laat de rabarber 20 minuten garen. Let op dat het  pakketje erg heet is als je het uit de oven haalt.
3. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap en bekleed de bakvorm ermee. Snijd de rand netjes bij.
4. Klop voor de vulling het ei met de suiker luchtig en lichtgeel met een mixer. Zeef de bloem erboven en klop samen met de boter, vanillemerg en gember erdoor. Smeer het mengsel uit over de bodem en leg er de rabarber in.
5. Plaats de taart in het midden van de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker om een beetje poedersuiker vlak voor het serveren erover te strooien. Zowel warm heerlijk met een bolletje vanille-ijs als afgekoeld bij een kopje thee.

Ps. Mooi bordje hè onder de taart, dat is er ook eentje van Bitossi Home