Ik ben opgegroeid op een kasteel. Een echte met een toren en een gracht er omheen. Eerst woonden we in het kasteel zelf en later in het koetshuis. Mijn moeder vond het namelijk niet te doen om de slaapkamers op zolder te hebben en de keuken in de kelder met twee jonge kinderen waar ze steeds al die trappen mee op en af moest zeulen. Er tussenin zat namelijk het museum waar mijn vader voor werkte.

Opgroeien op zo’n plek was geweldig. Mijn broer en ik hebben enorm veel kattenkwaad uitgehaald in de tuin, spannende avonturen beleefd vanaf de toren en hilarische rondleidingen gegeven aan onze vriendjes die kwamen spelen. Ondanks de zorgeloze en fijne jeugd heb ik er wel een tik aan overgehouden: ik heb een enorm zwak voor servies. Dat komt doordat we op een plek zaten waar veel Loosdrechts porselein werd tentoongesteld en in de 18de eeuw ook in het dorp werd vervaardigd.
In de tuin, langs de oevers van de gracht en bij de sloten vond ik daarom regelmatig prachtige scherven. Ik had zelfs een voet van een soort taart etagère gevonden die zo bijzonder bleek dat ik ‘m in moest leveren bij mijn vader. Dat was flink balen.

Die serviestik heb ik dus overduidelijk in mijn jeugd opgelopen. Daardoor keer ik regelmatig mijn bord om als ik ergens ben om te kijken wie het heeft gemaakt en waar het vandaan komt. Ik doe dat meestal wel als ik het bord leeg heb gegeten hoor.

Nu ontdekte ik onlangs een Italiaans serviesmerk welke sinds kort ook in Nederlands verkrijgbaar is: Bitossi Home. Ik zag het en dacht meteen: dit is wat voor mij! Het is prachtig servies met zowel klassieke en moderne strakke series. Het leuke is dat de verschillende stijlen heel goed te combineren zijn. En het tofste? Ze hebben heel veel kleur in de collectie, waaronder mijn lievelingskleur mintgroen. Ik was dus meteen in love.
Ik kan nu dus eindeloos grote en kleine borden in allemaal kleuren en stijlen met elkaar combineren. Of ik hou het rustig en kies voor één mooi bord.
Naast mooi servies hebben ze ook bijzonder glaswerk. En heb je die ovenschaal gezien, daar links onderin? Van boven ziet ie er niet heel bijzonder uit, maar de buitenkant is voor de helft afgewerkt met glanzend glazuur en de andere helft is mat aardewerk. Echt een eyecatcher op de tafel.
Ik heb nu een hele stapel van dat mooie servies in huis en ga het vast en zeker heel vaak gebruiken op mijn blog want lekkers wordt nog lekkerder op een mooi bord!

Mocht je ook dit servies erg mooi vinden, dan weet je nu waar het vandaan komt en dat het van Bitossi Home is. Op de site van hen vind je trouwens de hele collectie en ook de verkoopadressen. Ik hoorde dat er binnenkort weer nieuwe serviesseries uit komen dus ik houd de site nauwlettend in de gaten want dat zijn vast en zeker ook weer pareltjes.

Nog een leuk weetje: als je in de zomer buiten eet is het veel handiger om dat van gekleurde borden te doen want dat doet minder pijn aan je ogen dan een fel wit bord. En het staat ook nog eens heel vrolijk!