Eigenlijk is het super handig om een overzichtsfoto te hebben van de inhoud van mijn keukenkastje. Zo zie ik in één oogopslag wat ik allemaal in huis heb en kan dan super snel lekkere combi’s bedenken. En het hogere doel bereiken: een leger keukenkastje!

Omdat ik  nog aardig wat groente in mijn koelkast had liggen kon ik die ook meteen opmaken in deze  frisse couscous met sardines.
Het is een zomers gerecht geworden die lauwwarm heerlijk is, maar ook koud perfect te eten. Ik denk meteen aan verse sardientjes van de BBQ waar je deze salade bij serveert. Helaas was het net niet mooi weer genoeg om de BBQ aan te steken dus nam ik lekkere sardientjes uit blik. En die lagen nog in mijn keukenkastje dus die is bij deze ook weer legen. Joepie!

Citroencouscous met sardines
Voor 2 personen
– 125 g couscous
– ½ citroen, goed schoongeboend
– 2 el olijfolie
– 1 sjalot, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– ½ courgette, in blokjes
– ½ rode paprika, in blokjes
– 1 grote tomaat, in blokjes
– 150 g spinazie, gewassen
– 2 el grof gehakte bladpeterselie
– 1 blikje sardientjes van goede kwaliteit

1. Rasp de schil van de citroen boven een grote schaal en knijp het sap uit. Strooi de couscous erover, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng goed door elkaar. Giet er 150 ml kokend water bij en dek af met folie zodat de couscous kan wellen.
2. Verhit in een grote koekenpan de resterende olie. Fruit de sjalot en de knoflook in 3 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee.
3. Schuif de groenten naar één kant van de pan. Doe de spinazie in het lege gedeelte van de pan en laat slinken. Schep de groenten door elkaar en meng er op het laatst de tomaat door zodat deze mee kan warmen.
4. Roer met een vork de couscous los. Voeg de gebakken groenten en de peterselie toe en meng door elkaar. Breng flink op smaak met op smaak peper en zout. Serveer de couscous met uitgelekte sardientjes.