Dit is de inhoud van mijn keukenkastje. Ziet er netjes uit hè. Helaas is de werkelijkheid anders, in mijn keukenkastje is het één grote bende want alles wat je ziet was, hoppa, zo op elkaar gegooid in de totaal onlogische enige lade in een vrij hoge keukenkast van ons tijdelijke appartement. Daardoor is het onoverzichtelijk en regelmatig een puntje van irritatie bij mij en manlief. Ons meneertje van anderhalf vindt het daarentegen een geweldige plek om van alles te ontdekken. Snap ik. Er ligt namelijk heel veel in en dus kwam ik vandaag op het briljante idee om alles te sorteren op:
1. Zelf gekocht: links bovenin
2. Gekocht voor opdracht / blog: rechts bovenin
3. Gekregen: onderaan

De categorieën
1. Zelf kopen klinkt als een logische categorie. Ik ga naar de winkel, koop wat om te gebruiken. Check.
2. Als ik aan het werk ben, zoals recepten schrijven voor kookboeken, advertorials of voor op mijn blog of testkoken dan komt het voor dat ik ingrediënten koop die ik anders niet zo snel in huis zal halen of dat mijn eigen voorraad op is en dus wat voor de opdracht koop.
3. Het klinkt een beetje gek misschien maar ik krijg best veel eten. PR bureaus en merken sturen het toe of geven het mee na een event zodat ik er kennis mee kan maken en wie weet iets ermee doe op mijn blog. Nu schrijf ik niet zo heel vaak iets over merken maar producten waar ik kennis mee maak komen soms terug in mijn gerechten en worden zo opeens een ‘zelf gekocht’ product. Dus ja het werkt wel maar veel belandt gewoon in mijn keukenkastje, vaak na een kiekje op Instagram.

Conclusie
Mijn kastje is voor twee derde gevuld met ingrediënten die ik niet regelmatig gebruik. Kastvullers dus. Tijd om hier eens flink mee aan de slag te gaan en daarom ga ik komende tijd recepten bedenken waar minimaal 1 ingrediënt uit mijn kastje in voor komt. Of uit de vriezer, of uit de verhuisdoos vol kruiden of uit die twee smalle lades die er ook zo uit zien. Oftewel: werk aan de winkel!

Tips welkom
– Mocht je nog briljant recepten weten waar véél bruine suiker in gaat? Kom maar door!
– Mocht je een goed idee hebben om een lade handig in te richten zonder kostbare oplossingen zoals extra tussenlades te plaatsen dan hoor ik het graag. We zitten namelijk tijdelijk in dit appartement.

Over een maand deel ik weer een kiekje met de inhoud van mijn kastje. Kijken hoe mijn kastje er dan voor staat.
rommelig keukenkastje