Het toeristenseizoen is hier nog niet geopend op Zakynthos waar ik nu zit en dus zijn er nauwelijks restaurants up and running behalve de barretjes en taverna’s waar de lokale bevolking heen gaat. Op zich enorm leuk wat we zitten tussen de locals, enige is wel dat het soms flink zoeken is want in prachtige dorpjes is niks open behalve de koffiebar.

Nu drink ik geen koffie maar heel, heel soms laat ik mij verleiden om toch overstag te gaan. Zoals vandaag: een echte Griekse frappé moest ik gewoon drinken. Het is namelijk zo dat de frappé, een ijskoffie met melk, suiker en ijsklontjes uit de blender, hier is uitgevonden. Tja, dan moet ik het dus wel drinken. En lekker it was!

Enige nadeel is dat ik heel sterk op cafeïne reageer. Deze frappe dronk ik om 11 uur in de ochtend en tot de volgende ochtend was ik rusteloos en sliep heel licht/slecht. Mijn vriend vind dat ik me niet aan moet stellen maar mijn cellen stuiteren makkelijk 24 uur op een lullig bakkie. Dus hoe lekker het ook was, de rest van de vakantie drink ik verse jus d’orange van lokale sinaasappels. Ook lekker en van de streek.

Griekse frappé
Voor 1 persoon
– 1 espresso
– 2 el suiker
– 150 ml houdbare melk
– 5 ijsklontjes

Doe alle ingrediënten in een kleine blender en mix tot de ijsklontjes helemaal fijn zijn en er een dikke schuimlaag ontstaat. Schenk het in een hoog glas en serveer met een rietje erin.

Tip met warm weer: serveer de frappé in een Bodum glas, dan blijft hij extra lang koud op een heerlijke zomerse dag.