Heb je alles in huis om lekker te eten met de Paasdagen? Ja echt zeker weten dat je alles alles hebt? Grote kans dat je onderstaande ingrediënten in de koelkast en vriezer hebt liggen dus kan je deze heerlijke bladerdeegbakjes maken bij het ontbijt of de brunch.

Meteen toegegeven, mijn nieuwe oven gaat als een malle en dus zijn mijn bakjes ietsje donkerder geworden bij de puntjes dan mijn bedoeling was maar ze smaakten gelukkig erg goed. De binnenkant is lekker romig door de kaas en zoutig door de zalm. Een leuke verrassing want als je het eigeel zo aan de bovenkant van het bakje ziet verwacht je niet dat er allemaal lekkere smaken door het eiwit zitten!

Gevulde bladerdeegbakjes met ei en zalm
Voor 4 personen
– 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 4 eieren
– 75 g gerookte zalm, in reepjes
– 3 el afgeknipte tuinkers
– 1 tl citroenrasp
– 2 el kruidenroomkaas
– beetje melk
Extra nodig: ingevette muffinvorm, kwastje

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 4 holtes met bladerdeeg. De punten steken wat uit dus handig om steeds 1 lege muffinholte ertussen te laten.
2. Splits 3 eieren en hou de hele eidooiers per stuk apart. Splits het laatste ei, daar gebruik je alleen het hele eigeel van.
3. Meng in een kom het eiwit met de zalm, tuinkers, roomkaas en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Vul driekwart van de bladerdeegbakjes met het eiwitmengsel.
4. Giet in ieder bakje een eidooier. Kwast de uitstekende flappen bladerdeeg met een beetje melk.
5. Bak de bladerdeegbakjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.