Bij Pasen hoort ei: gekookt, in een potje, als salade of een heerlijk roerei. Die laatste is echt super lekker met gerookte zalm erdoor. Nu moet ik wel meteen bekennen dat ik mijn roerei wel eens heb laten mislukken. Dan had ik een soort droge slierten in de pan die niet in de buurt kwamen van een heerlijk romig roerei. Of zoals de Engelsen het zeggen,  scrambled eggs.

Na flink testen weet ik nu eindelijk hoe ik nou het beste een roerei kan maken. Hier mijn 5 tips:
1. gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag
2. verwarm de pan matig
3. door wat slagroom door het eimengsel te doen blijft ie lekker smeuïg
4. gaar het ei heel langzaam onder continue voorzichtig roeren
5. heb geduld

En nu aan de slag om dit heerlijke recept te maken voor bij het ontbijt of brunch tijdens de Pasen!

Roerei met zalm en tuinkers
voor 2 personen
– 4 eieren
– 4 el slagroom
– 20 g boter
– 50 g gerookte zalm, in reepjes
– ½ bakje tuinkers

1. Breek de eieren boven een kom. Voeg de slagroom toe en klop met een garde het ei goed los en luchtig. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Niet teveel zout trouwens want de zalm is ook zoutig die er doorheen gaat.
2. Smelt op een laag vuur de boter in een koekenpan. Schenkt het eimengsel in de pan en roer direct goed over de bodem van de pan met behulp van een houten spatel.
3. Voeg als het ei begint te stollen en er losse stukjes ei ontstaan de zalm en de tuinkers toe. Bak het roerei tot het gestold is maar nog wel zacht en vochtig. Lekker op geroosterd brood of rozemarijncrackers!