Hoeveel vulling kan je in een wrap doen? Veel! En dat heeft bij mij ook een hele goede reden: ik vind een wrap op zichzelf een naar niets smakende lap wazig deeg. Ja je kan ‘m ook zelf maken en dan is ie vast veel lekkerder maar dat heb ik vandaag niet gedaan en dus ging ik voor een knaller van een vulling. Een heerlijke salsa met mango, avocado en paprika op een bedje van spinazie en hüttenkäse en erover gerookte zalm. Bam! Tjokvol dus.

Het leuke aan een wrap maken is dat je ‘m in kleine stukjes kan snijden en die leuk kan serveren als hapje bij de paasbrunch. Omdat deze wrap zo lekker vol zit moet je ‘m wel goed strak oprollen en met een prikkertje vastprikken. Leg de hapjes op een mooie schaal en dat wordt smullen!

Paaswrap met zalm, mango en avocado
Voor 6 hapjes of als lunch voor 1 person
– ¼ mango, in blokjes
– ½ avocado, in blokjes
– ¼ gele paprika, in blokjes
– 1½ el limoensap
– ½ el fijngehakte koriander
– ¼ rode ui, in plakjes
– 2 el hüttenkäse
– handje spinazie
– 50 g gerookte zalmfilet
– 1 tortilla
– chilipeper en zout

1. Meng in een kom de mango, avocado, paprika en sjalot met de koriander. Besprenkel met limoensap en breng de salsa op smaak met chilipeper en zout.
2. Besmeer de tortilla dun met de hüttenkäse. Leg daarop de spinazie en verdeel de salsa erover. Beleg met de zalm. Rol de tortilla strak op tot een wrap.
3. Prik steeds alvast een prikker in het stukje wat je af gaat snijden om een beetje te voorkomen dat je tjokvolle vulling eruit valt. Snijd de wrap in 6 gelijke stukken en serveer op een groot bord.