WTF?? Een salade met uitgekauwde stukjes kauwgom erin? Ja daar lijkt deze salade wel enorm op en in mijn meligheid van veel te lang aan recepten werken, schrijven en testen doop ik gewoon deze salade tot Hubba Bubba salade. Hatseflats!

Ok, het is geen kauwgom. Het is bietenhummus. Super lekker door deze salade maar als ik het als een soort dressing erdoor zou mixen dan leek het net alsof ik de salade had ondergekotst dus dat leek me geen goed idee. Dus dacht ik schattig wat kloddertjes op de salade te doen met dit als resultaat. Ziet er ook niet uit. Soms heb je gewoon van die dagen…

Omdat het dus wel een lekkere salade was geworden wil ik hem toch wel op mijn blog zetten. En mocht jij nou een briljante styling tip hebben om die bietenhummus smakelijk te laten ogen, let me know!!
Het is echt een salade die past in het voorjaar. Ik zou ‘m zelfs als lauwwarm bijgerecht willen serveren bij het Paasdiner. Het frisse van de voorjaarsgroente met een lekker eitje en het romige, iets zoete en pittige van de hummus. Niets meer aan doen. Op de styling na dan.

Salade met Hubba Bubba
Voor 2 personen
– 2 eieren
– 150 g haricots verts
– 50 g groene aspergetips
– ½ koolrabi, in plakken van 3 mm
– ½ citroen
– 2 el olijfolie
– 2 el bietenhummus, zie recept onderaan

1. Doe de eieren voorzichtig in een steelpannetje met kokend water en kook ze in 8 minuten net hard. Spoel af onder de koude kraan.
2. Kook in een andere pan de haricots verts met de asperges en koolrabi in 4-6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water om verdere garing te voorkomen.
3. Meng 1 el citroensap met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng dat door de gekookte groenten. Verdeel over een groot bord.
4. Pel de eieren en snijd in kwarten. Verdeel over de salade. Leg her en der een kloddertje bietenhummus op de salade. Rasp een beetje schil van de citroen op het laatst erover en klaar is je henna bubba salade!

Bietenhummus
– 1 gekookte biet
– 1 blik kikkererwten (200 g)
– 1 el olijfolie
– 2 el citroensap
– 2 el tahin
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– ½ tl komijn
Extra nodig: staafmixer met beker

1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kommetje.
2. Doe de kikkererwten met 2 eetlepels van het vocht, de biet in kwarten gesneden en de rest van de ingrediënten in de beker van de staafmixer. Pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout en roer door.