In de Oosterse keuken wordt kardemom vaak gebruikt in melktoetjes. You love it or you hate it. Ik ben van het kamp love it. De specifieke smaak geeft mij een warm gevoel en even wat anders dan bijvoorbeeld kaneel. Het is zo heerlijk kruidig maar hoeft totaal niet te overheersen, net zoals in dit toetje. Daar geeft de specerij de frambozenbietenpuree een vleugje wat het aardste van de biet wat naar achteren brengt. En met een beetje rozenwater erbij heb je het gevoel alsof je tong op vakantie is. Nou, hoop blablabla over smaken en hoe die samen komt. Ga dit simpele yoghurttoetje gewoon eens maken om je Arabische etentje mee af te sluiten en proef het zelf of je tong op vakantie is. Lang leve kardemom!

Oosters yoghurttoetje met kardemom
Voor 2 personen
– 150 g frambozen, bevroren
– 1 kleine biet, gekookt
– 1/2 tl gemalen kardemom
– paar druppels rozenwater*
– 250 ml Turkse yoghurt
– 1 tl amandelessence
– 4 el poedersuiker

1. Mix in een blender de frambozen met de biet. Voeg kardemom en rozenwater er aan toe en meng goed door.
2. Roer de poedersuiker en de amandelessence door de yoghurt. Schep steeds een laagje yoghurt en een beetje frambozenpuree erop. Bouw zo laagjes in het glas en roer op het laatst met een satéprikker een mooie swirl erin.

Tip: ook leuk om nog wat grof gehakte pistachenootjes erover te strooien.

*Ik had rozenwater van Nadia en Marijn’s Souq opgestuurd gekregen. Wat een volle smaak! Wees wel zuinig met de druppeltjes want het is best geconcentreerd.