Afbeelding @havermoutje

Havermout, de een gruwelt ervan en de ander lust er pap van. En pannenkoeken. En taart. En brood. En melk. En koekjes… Ja je kan echt heel veel maken met havermout. Omdat ik echt een liefhebber ben heb ik je afgelopen week allemaal recepten met havermout gepost. Ik ben zeker niet de enige die zo gek is op het goedje en dus vliegen de havermoutpapjes je om de oren op Instagram. Er zijn zelfs mensen die dat als hun core business hebben om foto’s van te maken, zoals Pascalle en Matthijs van @havermoutje. Dat deden ze zo goed dat ze nu een boek hebben gemaakt met alleen maar recepten met… je raadt het al; havermout!

Gezonde gerechten
Het leuke aan het boek Havermoutje is dat het je echt inspireert om verder te denken dan alleen het standaard papje. Het boek heeft maar liefst 70 recepten opgedeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, snacks en diner. Dus echt ieder moment op de dag kan je iets lekkers maken met havermout erin. Van cake tot cappuccino, van brood tot burger en soep tot stroopwafel. De insteek van de recepten is allemaal vrij gezond want ik zie dat ze vaak dadels gebruiken als zoetstof en notenmelk ipv gewone melk. Ik vind het wel passen bij de hele havermout hype die momenteel gaande is.

Looking good
Al bladerend door het dikke, kloeke boek word ik blij van de mooie vormgeving. Want waar havermout vroeger muffig en misschien wel geitenwollensokkenachtig was, is dit nu helemaal niet meer zo. En dat straalt het boek ook uit: fris en hip. Prachtige lichte foto’s van smakelijke gerechten die van de pagina’s af spatten. De strakke, heldere vormgeving maakt het boek compleet. Achterin het boek staat trouwens een super handige index met kleine foto’s van alle gerechten, erg leuk gedaan.

Mocht je net als ik een havermoutfan zijn en inspiratie willen om meer uit dit smakelijke en gezonde ingrediënt te halen dan je standaard pap dan is Havermoutje echt een super fijn boek om te hebben. Vooral ook omdat het echt super mooi is en je er meteen trek van krijg. Dat zegt toch genoeg?

Havermoutje
Auteurs: Pascalle Bonnier & Mathijs Kok
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 978 90 488 2584 4
Prijs: 19,99