In de ochtend heb ik trek en kan ik haast niet wachten totdat ik kan gaan eten. En ons meneertje heeft precies hetzelfde en laat dat duidelijk merken door aan mijn spreekwoordelijke rokken te hangen. Als ik niet snel genoeg ben dan zet ie gewoon zijn tanden in mijn been. Niet het meest fijne maar wel duidelijke taal: Mama opschieten. Ik moet eten. NU!
Het maken van pannenkoekbeslag in de blender is dan een briljante oplossing. Zo is het heel snel gemixed, de havermout wordt meteen fijngehakt en je kan het beslag direct uit de beker in de pan gieten. Scheelt weer afwas. Ja ik hou wel van efficiëntie op de vroege ochtend. En meneertje B ook. Hoe sneller hij zijn eten heeft, hoe beter tenslotte.
Dit receptje is voor gezonde pannenkoekjes met havermout. Door de banaan in het beslag worden ze ook nog eens lekker zoetig en heb je eigenlijk geen beleg meer nodig maar een beetje agavesiroop is wel lekker hoor erbij. Meneertje propt ze in ieder geval met veel geweld in zijn mond terwijl hij staat in zijn kinderstoel. Zo enthousiast is hij over dit ontbijt. Dat hij het met een soort van staande ovatie opeet.
Havermoutpannenkoekjes uit de blender
Voor 20 kleine pannenkoekjes. Ontbijt voor 2 personen.
– 80 g havermout
– 225 ml (ongezoete) amandelmelk
– 1 rijpe banaan
– 1 tl vanille essence
– ½ tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
– 1 ei
Boter of zonnebloemolie om in te bakken
Extra nodig: grote koekenpan
1. Verhit een grote koekenpan. Voor goede pannenkoekjes is een hete pan een must, anders mislukt je eerste pannenkoek en dat is zonde!
2. Doe alle ingrediënten, behalve het ei, in de beker van de blender. Blend tot het een mooi glad beslag is. Voeg het ei toe en puls een paar keer.
3. Doe wat boter in de pan en giet drie kleine beetjes beslag in de pan. Ik bak ze graag als drie-in-de-pan omdat het dan lekker snel gaat. Keer zodra de randen beginnen te kleuren of het beslag gaar wordt en deze kant ook mooi bruin. Bak door tot al het beslag op is. Ik geef het hongerige wolfje meteen de eerste pannenkoekjes. Wordt ik tenminste niet meer in mijn been gebeten.
Wil je meer recepten met havermout? Bekijk dan ook mueslirepen, hartige havermouttaartjes, ontbijtsmoothie en gevulde havermoutpuddinkjes.
Vanochtend exact volgens jouw recept pannenkoekjes gemaakt. Maar ze bleven zo zacht dat ik ze bijna niet om kon draaien. Heb jij enig idee waar dit aan ligt? De smaak was wel helemaal goed!
Hè wat vervelend dat de pannenkoekjes niet helemaal lukten. Heb je ze klein gehouden en als drie-in-de-pan gebakken? Dat kan namelijk invloed hebben op de haring. Kleine pannenkoekjes garen beter dan grotere. Het klopt met dat de binnenkant nog beetje smeuïg blijft. ∑as je niet vergeten ei erdoor te doen? Die zorgt namelijk in het beslag voor de binding. Wat ook kan spelen is dat je een ander soort havermout hebt gebruikt waardoor het beslag te dun werd en niet goed binding krijgt. En wat ook nog kan is dat de pan niet heet genoeg was waardoor het beslag niet goed stolt. Ik heb ze nu zelf 2x gemaakt en ging heel erg goed. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt en de volgende keer wel gare pannenkoekjes hebt.
Heb je recept precies gevolg, dus weet het ook niet. Maar bedankt voor het meedenken en we doen gewoon nog een keer een poging!
Hi Eefke, Ik heb de pannenkoekjes nog een keer gemaakt en de garing was ok. Met nog eens een toevoeging van 20 g extra havermout ging het wel makkelijker en heb het recept aangepast zodat het net wat makkelijker gaat en iets toegankelijker is. Veel succes met de pannenkoekjes.
Kan je gewoon havermout uit de supermarkt gebruiken of moet het biologisch zijn
Vanavond heb ik uw recept gevolgd voor het maken van de havermout pannenkoekjes! Het beslag was veel te dun. Voor de mensen die het zelfde probleem als mij hadden;
– voeg minder ongezoete amandelmelk toe of;
– voeg meer havermout toe.
Zelf heb ik 20 a 30 gram meer havermout toegevoegd, zodat het beslag wat steviger werd!
Verder is het een super recept 🙂
Hi Jenna,
Bedankt voor je reactie. Wat vervelend dat het de eerste keer niet goed ging. Ik zal het recept nog eens maken thuis. Soms kan het ook aan de havermout liggen die je gebruikt, de ene absorbeert meer vocht dan de ander maar dat zou natuurlijk niet zo’n groot verschil mogen maken. Ik ga het recept gewoon nog even controleren en hou je op de hoogte!
[…] dag te doen maar in het weekend hou ik wel van een beetje uitpakken. Dan ontbijt ik regelmatig met havermoutpannenkoekjes of American pancakes. Maar een stukje left over tiramisu van de vorige avond gaat er ook prima bij […]
[…] dag te doen maar in het weekend hou ik wel van een beetje uitpakken. Dan ontbijt ik regelmatig met havermoutpannenkoekjes of American pancakes. Maar een stukje left over tiramisu van de vorige avond gaat er ook prima bij […]
Topreceptje 😍
Net uitgeprobeerd en super lekkere pannenkoekjes.
Wel lactose vrije melk gebruikt aangezien dat de enige melk soort was die ik in huis had. 🤷🏼♀️