Half Nederland heeft denk ik wel goede voornemens en een topper in de ranglijst is gezonder eten. Ik kan me voorstellen dat het minder leuk lijkt om daarmee in de eerste maand van het jaar mee te beginnen want in bijvoorbeeld de lente of zomer is er veel meer vrolijk fruit en frisse groenten die meteen uitnodigen om er wat lekkers van te maken. Wat ook niet helpt is dat januari grauw en guur is. Dan heb je juist behoefte aan kleur en warmte op je bord. Nou en hier heb ik dan een heerlijk gerecht voor jou: wintersalade met rode kool, knolselderij, sinaasappel en stemgember. Deze heeft heel veel kleur en juist door de seizoensgroente rauw te eten is het heerlijk fris en geeft de gember juist dat warme gevoel waar je naar verlangt. Ik vind ‘m echt heel erg lekker en heb ‘m afgelopen dagen al een paar keer als lunch gegeten. En weet je wat het mooie is van deze salade? Dat ie ook nog eens gezond is en dus zit je meteen snor met je goede voornemen. Lekker toch?

Wintersalade met rode kool en knolselderij
Lunch voor 2 personen
– ¼ kleine rode kool
– ¼ knolselderij
– 2 sinaasappels
– 6 bolletjes stemgember
– handje bladpeterselie
– koolzaadolie of andere goede olie

1. Snijd dunne plakjes van de rode kool zodat er dunne sliertjes ontstaan. Rasp de knolselderij grof. Snijd de schil rondom de sinaasappel weg en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Snijd de gember in heel dunne plakjes.
2. Verdeel de rode kool, knolselderij, sinaasappel en gember over 2 borden. Bestrooi met wat bladpeterselie. Druppel wat olie over de salade en maal er peper en zout over.