Zoals bloem, suiker en zout altijd in mijn voorraadkast staan heb ik bladerdeeg altijd in mijn vriezer liggen. Het is namelijk ideaal om even snel iets lekkers mee te maken zonder dat het veel moeite kost.
Je zondagochtendontbijt maak je speciaal met bladerdeeg gevuld met nutella, bij de thee maak je appelperenflapjes en bij de borrel deze easy bladerdeeghapjes.
Deze bladerdeegvormpjes kan met van alles beleggen om ze om te toveren tot een feestelijke bite, ook restjes van (ingrediënten van) kerstgerechten. Zo maak je alles allemaal op zonder iets weg te hoeven gooien en heb je ook nog eens lekkere borrelhapjes. Ik gebruikte de leftovers van de sandwich van zalm met avocado en garnalen. Ziet er toch feestelijk uit?

Snelle bladerdeeghapjes met zalm & garnalen
Voor 14 hapjes
– 3 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
– ½ citroen
– 2 el roomkaas
– 50 g gerookte zalm
– 2 el Hollandse garnalen
– ½ avocado
Extra nodig: uitsteekvormpjes, met bakpapier beklede bakplaat, zesteur

1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd uit 2 plakjes bladerdeeg acht sterren met een uitsteekvormpje. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
2. Snijd het laatste plakje bladerdeeg in 6 stroken. Pak een strookje en draai als een wokkel in elkaar en bevestig de uiteinden op elkaar zodat je een soort kerstkransje krijgt. Doe hetzelfde met de rest van de strookjes en leg ze ook op de bakplaat.
3. Bak de bladerdeegvormpjes in het midden van de oven in ca 10-12 minuten goudbruin. Let op, op het laatst kan het verkleuren van de puntjes van de sterretjes snel gaan. Laat afkoelen.
4. Snijd stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm van de zalm. Leg er een halve theelepel roomkaas in en vouw de punten naar elkaar toe zodat je een pakketje krijgt. Leg ze op de bladerdeegkransjes. Snijd met een zesteur van schil van de citroen en leg een sliertje schil op het zalmpakketje.
5. Prak in een kom de avocado tot een mousse en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Leg op iedere ster een dotje avocadomousse en versier met wat garnaaltjes.