Al last van surprisestress en gedrichtendruk? Die dagen voor de 5de vind ik niet de meest relaxte tijd van het jaar. Meestal heb ik weer een onmogelijke surprise bedacht waar veel te veel tijd in gaat zitten en natuurlijk ben ik weer te laat begonnen met knutselen. En gedichten, tsja, ik ben daar geen held in. Dus alles bij elkaar kost het mij wel eventjes om er weer wat moois van te maken.
Heel fijn om dan even tussendoor een tosti te eten. Niet zomaar eentje, nee ik maak echte mijtertosti’s! Gebakken in de koekenpan want dat is snel en je hoeft op deze manier er niet een apart apparaat voor in huis te hebben om tosti’s te maken. Met mosterd en ketchup versierde ik het gebakken broodje, heel lekker en feestelijk. En voor een Spaanse touch is serranoham of chorizo ertussen in plaats van gekookte ham helemaal leuk. Zo, met een gevulde buik kan ik weer even door met knutselen en dichten voor het heerlijk avondje.

Mijtertosti’s uit de koekenpan
Lunch voor 1 persoon
– boter om in te bakken
– 4 witte boterhammen
– 2 plakken jongbelegen kaas
– 2 plakken serranoham of chorizo
– mosterd
– ketchup

1. Verwarm in een koekenpan een klontje boter.
2. Beleg 2 boterhammen met kaas en ham. Dek af met de andere boterhammen.
3. Bak de boterhammen zo’n 5 minuten aan iedere kant op laag vuur met de deksel op de pan zodat de kaas goed smelt.
4. Snijd uit de tosti de vorm van een mijter met een scherp mes. Versier de mijter met mosterd en ketchup. Oja, de weggesneden korstjes zijn ook lekker om te eten hoor!