De jongens achter deze winkel zijn briljant want ze bedachten de Frietfiets. Die stond iedere vrijdag op de biologische markt in Utrecht. Het was zo’n succes dat ze op veel festivals gingen staan met hun fiets en uiteindelijk een eigen winkel hebben geopend in Utrecht: Frietwinkel. En no way dat ze ‘gewone’ frietjes verkopen. Nee, ze verkopen mega lekkere biologische verse frieten die terplekke in de etalage worden gesneden. De knoeperts van een aardappels worden inclusief schil met de hand door de snijder gehaald.

Naast de patatten kan je ook biologische runder- en garnalenkroketten bestellen. En heel leuk; op vrijdag en zaterdag wordt er frietje stoofvlees verkocht. Gemaakt door de moeder van een van de oprichters en dus staat er groot op het raam: Vandaag moeders stoofvlees.

En de frietjes? Die zijn echt goed: krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen en niet erg vet. Heel handig, de puntzak heeft een tuutje bovenop waarin de licht zure biologische mayo zit. Zo kan je heel makkelijk je frietje dippen zonder dat heel je handen onder zitten met saus zoals bij een gewone puntzak.

Frietwinkel
Vinkenburgstraat 10, Utrecht
Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 11.30 tot 21.00 uur
Zondag van 11.30 tot 19.00 uur
Frietwinkel Utrecht