Nootjes snacken is best gezond. Noten bevatten namelijk allemaal goede mineralen en vitaminen die een positief effect hebben op je lijf. Daarom staat er regelmatig een mooie amandel op een lotion want deze noot is goed voor je huid. Nog beter is het om ze te eten want dan neemt je lichaam de stoffen echt op dan wanneer je het op je huid smeert. En je hersenen smeren doe je niet zo makkelijk dus kan je beter walnoten en pecannoten eten om de werkzame goede stoffen voor je brein tot je te nemen. Rauwe noten zijn het beste maar omdat mijn blog deze week in het teken van snacken staat heb ik er een iets minder gezonde maar wel heel lekkere snack mee gemaakt: gekarameliseerde pecannoten. De hoeveelheid karamel is precies goed om ook nog te genieten van de zoute en notige smaak van de pecan.

Gekarameliseerde pecannoten
Snack voor 2-3 personen
– 10 g boter
– 1½ el honing
– 1½ el bruine basterdsuiker
– ½ tl kaneel
– 100 g gezouten pecannoten

1. Smelt in een koekenpan met dikke bodem de boter op middelhoog vuur. Voeg de honing en basterdsuiker toe en laat langzaam aan helemaal oplossen en iets donkerder kleuren. Dit duurt zo’n 4 minuten. Let op dat de suiker niet verbrandt anders smaakt het heel bitter! Roer als laatste de kaneel erdoor.
2. Meng de pecannoten met een houten lepel door de karamel totdat alle noten bedekt zijn. Laat 10 minuten afkoelen en serveer direct want nu zijn de noten vol van smaak en knapperig.