‘Zullen we Chinees halen?’ Dat vraagt mijn vriend best regelmatig maar ik ben er een beetje klaar mee. Dat komt vooral omdat we altijd hetzelfde menu halen met foe yong hai, tjap tjoy en babi pangang. Saaaaaaaiiiii.

En waarom afhalen als je in minder dan dezelfde tijd een foe yong hai naar eigen smaak kan maken waar je ook nog eens allerlei restjes groenten in kan verwerken? Ideaal dus wat mij betreft om het even zelf te koken. Fijne bijkomstigheid, mijn lief vond het erg lekker en een welkome afwisseling op de standaard hap van de Chinees. Iedereen blij. Ja zelfs ons zoontje want die at ook vrolijk mee!

Foe yong hai
Hoofdgerecht voor 2 personen (+ kleintje van 12 maanden)
Voor de omelet
– 3 eieren
– 2 bladeren groen kool, heel fijngesneden
– 2 el wokolie
– 1 tl vijfkruidenpoeder
– 50 g doperwten, uit de diepvries

Voor de saus
– 3 el ketjap manis
– 2 el gembersiroop
– 1 tl sesamolie
– 100 ml ketchup

1. Kook in een pan met ruim kokend water de doperwten samen met de kool in 8 minuten gaar.
2. Roer ondertussen de eieren samen met de vijfkruidenpoeder in een grote kom los. Verhit de wokolie in een koekenpan.
3. Giet de doperwten en de kool af en meng door de ei. Giet het eimengsel voorzichtig in de hete koekenpan en zorg ervoor dat de groenten verdeeld zijn over de pan. Laat de omelet in 5 minuten op matig vuur langzaam stollen. Keer de omelet voorzichtig om en laat nog een paar minuten langzaam garen.
4. Meng in een steelpan de ingrediënten van de saus en warm even op. Laat de saus niet koken.
5. Serveer de omelet met de saus erover. Lekker met wat rijst erbij.