Schreef ik laatst bij mijn foe-yong-hai recept dat mijn lief zo graag Chinees eet, nu heeft hij een nieuwe afhaalfavoriet: Thais! Er is recent bij ons om de hoek het kleine zaakje Saowapa geopend waar ze heerlijke maaltijden maken met veel verse groente. We hebben er afgelopen twee weken denk ik wel vier keer wat gehaald! Tijd om eens zelf wat te maken uit de Thaise keuken.

Perfect in de Aziatische keuken
Van Alpro kreeg ik een pakje Rijst Cuisine, om te testen en er een recept bij te bedenken. Dit is een plantaardige variatie op kookroom, op basis van rijst, 100% plantaardig en lactosevrij. Vanwege de fluweelzachte en subtiele smaak van rijst leek het mij een perfect product om te gebruiken in Thaise gerechten als curry of soep.
Omdat het product dus helemaal gemaakt is van planten, vond ik het leuk om een recept te bedenken zonder vlees of vis. Het is een frisse, licht pittige Thaise groentesoep met noedels geworden. De Alpro Rijst Cuisine past er echt super goed in, want het geeft de soep een heerlijke, verfijnde smaak. Omdat er aardig wat smaakmakers in de soep gaan (citroengras, gember, koriander), geeft deze plantaardige variatie op kookroom balans aan het geheel. Daarom vind ik het product goed passen in pittige Aziatische gerechten.

Curry uit je voorraadkast
Handig om te weten, is dat je Alpro Rijst Cuisine in de supermarkt vindt bij de houdbare zuivel, waaronder gepasteuriseerde melk enzo. Slim om zo’n pakje in huis te hebben, zodat je altijd in een handomdraai een lekkere curry kan maken met bijvoorbeeld een currypasta en wat leftover-groente uit je koelkast. Niks moeilijks aan, want zo klaar en erg lekker! Mocht je wat van de Alpro Rijst Cuisine overhouden: na openen is het nog 5 dagen houdbaar in de koelkast, dus je kunt het zo weer in een ander gerecht gebruiken.

Verantwoord eten
Leuk weetje: Alpro producten worden zo natuurlijk, ethisch en duurzaam mogelijk geproduceerd. Alle grondstoffen zijn vrij van genetische modificatie en er worden geen bossen voor gekapt. En omdat plantaardige producten een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan dierlijke producten, omdat er tijdens de productie ervan minder water en land wordt verbruikt en minder CO2 wordt uitgestoten*, eet je wat mij betreft ook nog eens verantwoord. *Bron: ecofys

Mijn vriend vond, net als ik, deze soep echt heel erg lekker geworden. Die gaan we zeker vaker maken! Sorry lief nieuw Thais restaurantje, we komen deze week maar één keer afhalen, ben ik bang.

Alpro Rice Cuisine 2

Thaise groentesoep met noedels
Voor 3 personen
– 600 ml groentebouillon
– 2 stengel citroengras
– 1 limoen, schoongeboend
– stuk gemberwortel van 3 cm, in grove stukken
– ½ rode peper, in dunne strookjes of ringetjes
– 150 g glasnoedels
– 250 ml Alpro Rijst Cuisine
– 4 bladeren paksoi, in stukjes
– 75 g taugé
– 250 g tofu, in dunne stroken
– paar takjes koriander, alleen de blaadjes

1. Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Snijd het dikke gedeelte van het citroengras in de lengte doormidden en kneus deze door met de achterkant van een groot mes erop te slaan. Snijd de limoen doormidden. Voeg het citroengras samen met de gember, een halve limoen en de rode peper toe. Laat zo’n 15 minuten op laag vuur koken zodat de smaken goed vrijkomen.
2. Haal met een zeef het citroengras, de gember en limoen uit de bouillon. Voeg de glasnoedels toe en breng alles weer aan de kook. Voeg na 3 minuten de Alpro Rijst Cuisine, paksoi, taugé en tofu toe en laat nog eens 3 minuten mee garen.
3. Verdeel de soep over 3 grote kommen en strooi er de koriander over. Snijd de resterende limoen in partjes en serveer erbij.

Tip: hou je van extra pit? Voeg dan wat extra rode peper toe vlak voordat je de soep serveert.

Dit is een gesponsord artikel en wat ik schrijf is mijn mening.