De Groninger die deze naam heeft bedacht is wat mij betreft een held. Je wordt er toch meteen vrolijk van? De stamppot met witte bonen (de billetjes) en de snijbonen (het gras) vind ik in de zomer wat zwaar om te eten dus bedacht ik een saladevariant. Nog steeds voedzaam en gezond en perfect om mee te nemen als lunch naar je werk of naar een picknick omdat je ‘m heerlijk koel eet.

Blote billetjes in het gras – salade
Voor 2 personen
– 250 g snijbonen
– 200 g witte bonen, uitgelekt
– ½ citroen
– 5 el goede olijfolie

Maak de snijbonen schoon door de uiteinden eraf te snijden. Snijd de bonen in dunne schuine reepjes van een halve centimeter. Kook de snijbonen in ruim water met een snufje zout in 6 minuten beetgaar. Spoel de snijbonen met koud water en laat uitlekken.
Meng voor de dressing 2 eetlepels citroensap met de olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
Doe in een grote kom de witte bonen en de snijbonen. Giet er de dressing over en meng voorzichtig met een houten lepel door elkaar zonder de witte bonen kapot te maken. Rasp er als laatste nog wat citroenschil over. Lekker met geroosterd brood.