Grote garnalenOm je vingers bij af te likken. Letterlijk! Deze garnalen worden in hun schaal gebakken en dus is het lekker pellen en pielen tijdens het eten. Ideaal is het om een bakje met een schijfje citroen en een grote stapel servetten op tafel te zetten zodat je na het kliederen weer schone vingers hebt. Maar wel eerst even aflikken hè.

Grote garnalen met knoflook en chili
Voor 6 personen
– flinke scheut olijfolie
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– chili uit molentje
– 350 g grote garnalen (ik nam voorgekookte)
– beetje Maldonzout
– handje fijngesneden peterselie

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook. Maal flink wat chili en bak even mee. Voeg de garnalen toe en bak zo’n 3 minuten onder regelmatig husselen zodat ze warm zijn en bedenkt met olie en knoflook. Schep de garnalen op een mooie schaal, bestrooi met wat zout en de peterselie.

Dit recept is onderdeel van de Italiaanse voorgerechten die ik maakte.