salade avocado tomaat

Brood is heerlijk maar als het mooi weer is lunch ik liever met een frisse salade. En niet alleen omdat ik in de zomer dan beter in mijn bikini pas, is wel mooi meegenomen natuurlijk. Zo’n lunchsalade is dan vaak een bijeenraapsel van wat ik in huis kan vinden. Zoals deze. Handje van dit, plukje van dat, zo simpel maar oh zo lekker.

Lunch, voor 1 persoon
– 2 rijpe roma tomaten, grof gesneden
– 1 avocado, in grove stukken
– handje kiemen (haal ik bij de Ekoplaza)
– 2 takjes krulpeterselie, grofgehakt
– 2 el lijnzaadolie
– sap van 1/4 citroen

Mik alles bij elkaar, breng op smaak met peper en zout en meng kort. Ik zei toch simpel!

Mocht je er toch nog wat bij willen knabbelen, een rijstwafel met zachte geitenkaas is een perfecte aanvulling.
En wist je dat je tomaten het beste buiten de koelkast kan bewaren? Zo rijpen ze nog na en op kamertemperatuur hebben ze veel meer smaak.