Zaterdag snaaidag

Slenteren door het centrum van Utrecht met een knorrende maag terwijl mijn lief en ik de wekelijkse boodschappen doen is een no go. Wat zonder enig plan toch iedere zaterdag weer gebeurt is dat we een soort van walking lunch hebben. Er is ook zoveel lekkers onderweg te koop! Zoet, hartig, vet, gezond, klein, machtig. Het maakt niet uit. Zaterdag is snaaidag!

aardbei Van Pommeren KoffieSamen met baby B lopen we in 5 minuutjes van ons huis naar de Oude Gracht. Op weg naar de eerste shop-stop zie ik dat er bij het kleine zaakje Cacao verse aardbeien gedipt in chocolade te koop zijn. Ik ren naar binnen om er eentje te halen. Bij speciaalzaak Van Pommeren halen we koffiebonen met geweldige smaakomschrijvingen als marsepein, gekonfijte kersen en limoncello.

Verse Jus BigoliOp naar de stomerij en dan komen we altijd langs een stalletje die versgeperste jus verkoopt voor 1 euro. Hoppa, een shotje vitamines is binnen. Na de stomerij de hoek om de Schoutenstraat in, naar Bigoli waar heel veel lekkers uit het gebied rond de Middellandse Zee te krijgen is. Onsje parma, onsje venkelsalami. Wat ‘vervelend’ dat we even een plakje moeten proeven! Dan nog wat lekkere kaasjes uitzoeken, potje amarenakersen en verse pasta mee. Al knabbelend op een stukje ciabatta gedipt in pesto lopen we met een goed gevulde tas naar buiten.

Indo food haringVolgende stop is de markt voor vis. ‘Oh wacht, zullen we eerst nog een Indische snack bij de toko halen?’ vraagt mijn lief. Waarom ook niet?! Met de laatste hap van mijn gimbal udang (gefrituurde taugé met grote garnaal) net achter de kiezen zoeken we mooie forellen en sardientjes uit. Bij het afrekenen doen we er snel nog een Hollandse Nieuwe bij om meteen te happen. Baby B eet ook gezellig een paar kleine stukjes mee.

9 shakeMcDonald's Iced Smoothie Op de markt halen we nog wat groente en fruit en dan door naar de bakker. Om de hoek zit de McDonald’s en ik zie dat ze McDonald’s Iced Fruit Smoothies hebben. We kunnen wel wat verfrissends gebruiken na de haring en nemen ieder een andere smaak: ik ananas & mango en mijn lief aardbei & banaan. Heej, die smoothie is lekker! Door de crushed ice en yoghurt echt fris. Perfect drankje voor als de mussen van het dak vallen want veel minder zoet dan een sorbetijsje. Ga ik vaker doen!

taartjesAls laatste halen we wat taartjes bij banketbakker Bond & Smolders voor de kraamvisite die zo op de stoep staat. Compleet bepakt en bezakt en met een volle buik lopen we weer naar huis. Hoeveel nachtjes slapen is het tot de volgende walking-snaai-lunch?

Dit is een gesponsord artikel en wat ik schrijf is mijn mening.