Paastulband
Van deze tulband word je hééééééééél vrolijk! Niet alleen vanwege de mooie looks en de heerlijke smaak maar ook door de hoeveelheid drank die er in gaat. Likeur 43 en advocaat wel te verstaan. Dus echte paassmaken. Dat wordt een hééééééééél vrolijk Pasen!

Vrolijke paastulband
Voor zo’n 18 plakken
– 250 g bitterkoekjes, in stukjes
– 200 ml Likeur 43
– 200 g pure chocolade (72% cacao), fijngehakt
– 250 g boter
– 250 g witte basterdsuiker
– 5 eieren
– 250 g zelfrijzend bakmeel
(alle ingrediënten op kamertemperatuur)

Voor de decoratie:
– poedersuiker
– 4 el advocaat
– 200 g chocolade paaseitjes (mix van melk, puur en wit)

Extra nodig: Mixer met gardes, tulbandvorm (2.4 liter), ingevet en bestoven met bloem

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de bitterkoekjes in een kom, giet er 150 ml van de likeur over en laat 10 min intrekken.

Smelt in een steelpan de boter op laag vuur en doe in een beslagkom. Voeg de suiker toe en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Doe pas een volgend ei erbij als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag. Zeef het bakmeel boven het mengsel en spatel er luchtig door. Schep de chocolade en de bitterkoekjes met de likeur er op het laatst snel maar voorzichtig door.

Giet het beslag in de vorm en dek losjes af met aluminiumfolie. Bak de tulband ca. 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. de folie. Controleer na 50 min. met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker schoon uit de cake komt, is de cake gaar.
Haal de tulband uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Leg een groot bord op de vorm, keer de tulband voorzichtig om en haal de vorm eraf. Schenk er met een lepel de resterende likeur overheen. Laat nog zeker ruim een uur afkoelen.

Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker, giet er de advocaat over en decoreer met de paaseitjes.

PS. Deze tulband is niet zo geschikt voor kleine kids door de hoeveelheid drank die erin gaat.