Eitje met Boursin en ansjovissoldaatje lr

Met Pasen ga ik altijd los met lekkere hapjes maken voor de brunch. Dat heb ik echt van huis uit meegekregen; een mooi gedekte tafel, bossen tulpen en versierde hazelaar in vazen en natuurlijk heel veel lekkers. Een echt lentefeestje met de hele familie!

Naast citroencake, verschillende soorten broodjes, fruitsalade met hangop, een zelfgemaakt paasbrood etc. hoort een grote kaasplank er voor mij ook bij met oa. Boursin. Daar was ik vroeger zo dol op, dat ik het zilverpapiertje waar het verse kruidenkaasje in zit met mijn vinger helemaal uitschraapte. En als dat klaar was likte ik het aller aller laatste restje er nog even van af. En weet je wat misschien een beetje gek is? Dat doe ik nog steeds!

Voor komende Pasen heb ik een eiergerechtje bedacht met mijn favo roomkaasje die heerlijk is bij de brunch: een eitje uit de oven met spinazie, tomaat en Boursin Knoflook & Fijne kruiden met een ansjovissoldaatje erbij. Allemaal smaken die perfect combineren.
Je kan de vormpjes van te voren vullen met de ingrediënten op het ei na. Met wat plasticfolie erover kan je het prima een nachtje in de koelkast bewaren totdat je het de volgende dag gaat bereiden voor de brunch. Handig toch?

Boursin ingredienten eitje uit de oven
Eitje met Boursin en een ansjovissoldaatje
Brunchgerecht voor 4 personen
– handje wilde spinazie
– 80 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden
– 4 cherrytomaatjes, in kleine stukjes gesneden
– 4 grote eieren
– ¼ bakje tuinkers
– rasp van ½ citroen
– 30 g boter
– 1 ansjovisfilet, fijngehakt
– 4 sneden ambachtelijk witbrood
Extra nodig: 4 kleine ovenvaste bakjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verdeel de spinazie over de bakjes en druk beetje aan zodat het op de bodem zit. Snijd de Boursin in vieren. Leg per bakje een kwart van de kaas en verdeel daarover de tomaat. Breek boven ieder glaasje één ei.

Plaats de bakjes in het midden van de oven en bak de eitjes in 20 min. gaar. Het eigeel is dan nog een beetje zacht.

Maak ondertussen de soldaatjes. Meng in een kommetje de boter met de ansjovisfilet. Snijd uit het brood 4 driehoekjes en besmeer aan beide zijden met de ansjovisboter. Bak in een koekenpan de broodjes krokant en bruin.

Serveer de warme eitjes met wat tuinkers en klein beetje grof zeezout erover en het ansjovissoldaatje erbij.

Bereidingstijd
10 min. bereiden, 20 min. in de oven

Tip
Je kan ook Boursin Sjalot & Bieslook gebruiken, die heeft de intense smaak van Boursin maar dan zonder knoflook!

Dit is een gesponsord artikel. Het recept is door mij bedacht en wat ik schrijf is mijn mening.