kokos panna cotta met ananasHet is nu echt al heerlijk lenteweer en dan krijg ik meteen trek in zomerse gerechten. Deze panna cotta geeft door de kokosmelk, ananas en Malibu een tropische smaakexplosie in je mond. Ga met je snuf in de zon zitten, sluit je ogen en zie meteen een wit strand, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee in je verbeelding opborrelen. Heerlijk, dat vakantiegevoel begin maart.

Kokos panna cotta met ananas
Nagerecht voor 8 personen:
– 500 ml slagroom, liefs biologisch want heeft meer smaak
– 400 ml kokosmelk
– 2 el suiker
– 1 vanillestokje
– 7 blaadjes transparante gelatine
– 1 rijpe ananas
– 1 handje muntblaadjes
– 3 el Malibu
– sap van 1 limoen
extra: 8 vormpjes van ca 80 ml.

Breng in een steelpan de slagroom, kokosmelk en suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe aan het roommengsel. Laat het op laag vuur 5 minuten koken.
Week de blaadjes gelatine in een grote kom met koud water.
Haal de steelpan met de room van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze met een houten lepel één voor één door de warme room totdat ze opgelost zijn. Spoel de vormpjes om met koud water en verdeel het roommengsel erover. Laat de panna cotta zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak de ananas schoon, snijd in kleine stukjes en doe ik een kom. Leg de blaadjes munt op elkaar, rol op en snijd heel dunne plakjes. Zo krijg je mooie muntsliertjes. Schep die samen met de Malibu en het sap van de limoen door de ananas. Dek de kom af met plasticfolie en laat in de koelkast de smaken intrekken tot gebruik.
Zet het vormpje omgekeerd op een bord en schud voorzichtig tot de panna cotta los komt. Gaat dit lastig, doop dan het vormpje kort in kokendheet water zonder dat het water op de room komt. Dan komt het makkelijker los. Serveer de ananas erbij. Neem een hap met je snuf in de zon en sluit je ogen…