Jippie joepie jeej! Kookboek Lekker Lokaal is gister uitgeroepen tot meest duurzame kookboek van het jaar 2013! De Youth Food Movement (een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem) reikten deze prijs uit.

Waarom ik zo mega enthousiast ben dat nou juist dit boek deze mooie prijs heeft gewonnen?? Nou omdat ik flink aan dit boek heb meegewerkt! Als stylist/foodstylist, eindredacteur van de recepten en ook nog eens als assistent uitgever. Dankzij auteur Jobien Groen, fotograaf Remko Kraaijeveld, vormgever Martien Holtzappel en uitgever Gonnie Mulder is het een heel erg mooi boek geworden, waar we allemaal met bloed, zweet en tranen aan hebben gewerkt. Dus daarom is zo’n prijs echt heel erg leuk om te krijgen.

Lekker lokaal inhoud boek

Wat kookboek Lekker Lokaal bijzonder maakt is dat er naast 40 heerlijke recepten maar liefst 38 boerenadressen en 6 fietsroutes in staan in de omgeving van Amsterdam. Dus dan kan je zo op je fiets springen om super verse ingrediënten voor een maaltje bij elkaar te trappen en weet je precies waar je eten vandaan komt. Daarnaast leer met de tien interviews in het boek een paar van de telers en tuinders beter kennen.
En is het boek dan alleen leuk als je in of in de omgeving van Amsterdam woont? Welnee! Ga bij jou in de buurt op zoek naar boeren die appels, champignons, bietjes, wortels, noten of ander lekkers verbouwen. En mocht je geen tijd hebben om overal langs te gaan dan kook je gewoon een van de smaakvolle recepten zoals koude komkommer-avocadosoep met Hollandse garnaaltjes, bietenbroodjes met appelstroop en oude kaas, pompoensoufflés met salie en knoflook, aardpeergnocchi met munt en walnoten of rabarbercrumble met vanilleyoghurt. Klinkt goed toch?
Lekker Lokaal – Jobien Groen – 19,95

Meer lezen over het boek, in welke pers het heeft gestaan en wat voor leuke activiteiten er zijn georganiseerd op het gebied van lokaal eten kijk dan op: www.lekkerlokaal.nu

De prijs van meest duurzame kookboek is onderdeel van Kookboek van het jaar.  De andere winnaars van 2013 zijn:
Kookboek van het jaar: Polpo
De Gouden Garde-publieksprijs: Echt Eten
Beste vormgever/fotograaf: Kijk ik kook
Kookboek voor het goede doel: Kijk ik kook