bietenbroodje{ fotografie Remko Kraaijeveld }

Dit recept komt uit het meest duurzame kookboek van 2013: Lekker Lokaal. En als je dit receptje maakt met een leftover bietje van bijvoorbeeld de haringsalade, man man man, dan ben je echt helemaal duurzaam bezig!

Lunchgerecht, voor 4 personen:
– 1 flinke biet, gekookt en geschild
– 1 friszoete appel, geschild
– 2 eetlepels witte balsamicoazijn
– 10 sneetjes bruin stokbrood
– appelstroop
– 80 g oude brokkelkaas, geraspt

Snijd de biet in kleine reepjes, maatje stevige luciferhoutjes. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd ook deze tot maatje luciferhoutjes. Meng in een kom de biet met de appel en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de sneetjes stokbrood knapperig aan beide kanten in een grillpan. Besmeer de stokbroodjes met een laagje appelstroop. Leg daarop een flinke eetlepel van het bieten-appelmengsel en bestrooi met de kaas.