Een royal Dutch toetje in de kleuren rood-wit-blauw: snelle hangop met frambozen en blauwe bessen en een kroontje van kruidkoek! Máxima en Willem-Alexander kunnen dit leuk met de meiden maken op Koninginnedag, of welke dag dan ook. En als de familie een verjaardagsfeestje heeft kunnen ze kroontjeskoekhappen, enig toch?

En waar ik best een beetje trots op ben is dat mijn receptje nu in de Flair staat! Voor de opletter, inderdaad zonder naamsvermelding want dat ging helaas even mis. Mag de pret niet drukken want ik vind het super leuk om in dit blad te staan. Hoop dat naast de koninklijke familie heel veel mensen van dit toetje genieten.

Ingrediënten, voor 2 personen:
– 1 dl slagroom
– 3 el fijne suiker
– merg van ½ vanillestokje
– 200 g Turkse yoghurt
– 1 el citroensap
– 100 g blauwe bessen
– 100 g frambozen
– 2 sneedjes ontbijtkoek
– extra nodig: 2 hoge glazen

Klop de slagroom op met de suiker en het vanillemerg. Meng de yoghurt en het citroensap luchtig door de slagroom tot een snelle hangop. Verdeel een deel van de bessen over de glazen. Schep daar wat hangop op en verdeel een deel van de frambozen over. Schep daar weer wat hangop op. Herhaal dit nog een keer om mooie laagjes te krijgen. Eindig met frambozen. Snijd uit de ontbijtkoek twee kroontjes en steek deze in de glazen, tussen de frambozen.

Ps. Ik heb Willem-Alexander in mijn studententijd ontmoet en hoopte dat er een vonkje over zou springen om ooit prinses te worden. Gelukkig kwam er een andere, leukere prins langs die mij iedere dag als een prinses laat voelen. Lucky me!