Een royal Dutch toetje in de kleuren rood-wit-blauw: snelle hangop met frambozen en blauwe bessen en een kroontje van kruidkoek! Máxima en Willem-Alexander kunnen dit leuk met de meiden maken op Koninginnedag, of welke dag dan ook. En als de familie een verjaardagsfeestje heeft kunnen ze kroontjeskoekhappen, enig toch?
En waar ik best een beetje trots op ben is dat mijn receptje nu in de Flair staat! Voor de opletter, inderdaad zonder naamsvermelding want dat ging helaas even mis. Mag de pret niet drukken want ik vind het super leuk om in dit blad te staan. Hoop dat naast de koninklijke familie heel veel mensen van dit toetje genieten.
Ingrediënten, voor 2 personen:
– 1 dl slagroom
– 3 el fijne suiker
– merg van ½ vanillestokje
– 200 g Turkse yoghurt
– 1 el citroensap
– 100 g blauwe bessen
– 100 g frambozen
– 2 sneedjes ontbijtkoek
– extra nodig: 2 hoge glazen
Klop de slagroom op met de suiker en het vanillemerg. Meng de yoghurt en het citroensap luchtig door de slagroom tot een snelle hangop. Verdeel een deel van de bessen over de glazen. Schep daar wat hangop op en verdeel een deel van de frambozen over. Schep daar weer wat hangop op. Herhaal dit nog een keer om mooie laagjes te krijgen. Eindig met frambozen. Snijd uit de ontbijtkoek twee kroontjes en steek deze in de glazen, tussen de frambozen.
Ps. Ik heb Willem-Alexander in mijn studententijd ontmoet en hoopte dat er een vonkje over zou springen om ooit prinses te worden. Gelukkig kwam er een andere, leukere prins langs die mij iedere dag als een prinses laat voelen. Lucky me!
t Ziet er heeerlijk uit en beslist ook een goed idee voor een toet tijdens mijn ‘moederdag-verwendiner’
Immers, alle moeders zijn OOK een beeetje koningin toch? 😉
Naast dat we naamgenote’s zijn hebben we nog een overeenkomst…nl Koken..grappig!
Wat leuk, naamgenootje en ook nog dol op koken! En wat leuk dat je dit toetje voor je mama gaat maken. Kan je haar meteen onderscheiden met je eigen lintje. Vind ze vast leuk!
Hahaha, neee ik maak het niet voor mn moeder jammer genoeg…Zij is er niet meer… Maar ik kook in een café 1 keer in de maand voor plm 45 personen en toevallig valt dat deze keer op Moederdag…Vandaar een Moederdag-verwenmenu…Ik maak altijd als voorgerecht een proeverij van 3 gerechtjes , een hoofdgerecht met bijgerechten en een dessert proeverij van 3 gerechtjes…dus daar wordt dit er één van waarschijnlijk….Dus…áls je tips hebt?? Waar maak je moeders blij mee?? (behalve chocolade.;))
Wat ziet dit toetje er gezellig uit!
Tip voor moederdaglekkers: mini-pavlova’s, yummmy!!
Thanks Hazel! Ja Pavlova’s, ook zooooo lekker en feestelijk!!
Wat leuk dat je voor zoveel mensen kookt! Kan je echt een restaurantje runnen, gaaf hoor!
Wat dacht je van zelfgemaakte schuimpjes in de vorm van hartjes, gevuld met home made advocaat? Hier een ideetje http://liefdevoorlekkers.nl/2011/04/04/bijzondere-indikmethode-advocaat-2/ En dan iets met chocolade erbij? Dan heb je mooie mix tussen zuivel, fruit, drankje, knapperig, zacht en ook nog in kleur. Ideetje? En als hoofdgerecht iets wat een pakketje is wat uitgepakt kan worden, beef wellington, of zalm erin? Met mooie lintjes en versieringen van bladerdeeg erover? Hoop dat je hier wat aan hebt. Heel veel plezier in ieder geval! Groetjes, Philippine
Hahaha, ik was erbij en hoopte ook op een vonkje… Gelukkig ben ik ook gered door een andere prins op koe met witte motor 😉
x
Ja!!! Daar waren we samen!! Zo’n leuke herinnering aan. Geloof dat ik nog steeds het A4tje heb waarop stond dat een stoel voor Willem was gereserveerd. Ergens in de kelder, in een doos, in een map 😉 En onze eigen prinsen zijn nog leuker, hihi. x