Truffeltaart met Sauternes-peren, witte chocoladebombes, chocoladefudge; de chocolade druipt van deze heerlijkheden af en ik wil ze meteen maken. De recepten staan in alweer het tweede boek Sweet Chocolate Sins van zoetekauw Nanette Booij alias @zaligzoet.

In dit kookboek met chocolade in de hoofdrol staan de lekkerste zoete creaties. Zoals bij een goed boek waar één onderwerp centraal staat is er aan het begin beknopte uitleg over de geschiedenis, de verschillende soorten en welke combinaties perfect zijn, dit zonder dat het een naslagwerk is geworden. Daarna volgen de tips & trucs en basisrecepten. Dan is het tijd voor het echte werk; de chocoladerecepten. Deze zijn per hoofdstuk ingedeeld met verleidelijke titels als Cake heaven, Guilty pleasures en Desserts to die for. Tijdens het lezen van al het heerlijks loopt mij het water in de mond!

De moeilijkheidsgraad van de recepten zijn aangegeven met sterren. Één ster is eenvoudig, tot drie sterren met de aanduiding Doe je best! Dankzij de ruime opzet, stapsgewijze instructies en veel tips kan het bijna niet mislukken merkte ik toen ik drie sterren recept truffeltaart met Sauternes-peren maakte.
Wat betreft de vormgeving heb ik wel een puntje van aandacht: als ik sta te koken ligt het boek op het aanrecht, dat is een grotere leesafstand dan wanneer je een roman leest. Het gebruikte lettertype is erg dun en subtiel waardoor het niet goed te lezen is tijdens het koken.
De geweldig lekkere recepten maken dat kleine minpuntje goed, dus laat je zeker niet tegenhouden hierdoor.

Ben je niet zo’n ervaren bakker dan is dit boek een perfecte handleiding om het paradijs van de chocolade te ontdekken, voor de meer ervaren patissier een inspiratiebron voor verrassende en bijzondere recepten. Als cadeau voor jezelf of voor een ander, met Sweet chocolate sins zit je gebakken!

Sweet Chocolate Sins, Nanette Booij, 19,95, Uitgeverij Scriptum