Eton mess, een Engelse klassieker bestaande uit vanille-ijs, aardbeien, meringue en room. Dat moet spannender kunnen dus bedacht ik deze tropische versie: vadouvan-ijs, home made schuimpjes, mango en pistachenootjes. Een heerlijk zomers toetje met de avontuurlijke smaak dankzij het ijs met Indiaas specerijenmengsel.

Dessert voor 4 personen:
– 1 eiwit
– 50 g fijne suiker
– 30 g poedersuiker
– 12 bolletjes vadouvan-ijs (of ander roomijs)
– 1 mango, in plakjes
– 2 el pistachenootjes, fijngehakt

Klop in een vetvrije kom met een mixer het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de fijne suiker toe en klop nog 6 minuten door zodat de kristallen helemaal zijn opgelost. Schep op het laatst de poedersuiker er voorzichtig door. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat kleine beetjes schuim. Droog in een voorverwarmde oven op 100C de schuimpjes in ongeveer 40 minuten krokant.
Schep de bolletjes vadouvan-ijs in mooie schaaltjes of ijscoupes. Verdeel de mango en de schuimpjes en strooi er de pistache over.
Eet je graag slagroom bij je ijs? Doe er dan een scheutje kokosmelk of Malibu door voor een extra tropische twist.