Een paar keer per jaar wordt de Twijnstraat in Utrecht omgetoverd tot een culinair walhalla waar je de (h)eerlijkste producten kan kopen als olijfolie, paddenstoelen, zelfgemaakte jam, super brood, sambal, smoothies, lamsburgers, taarten, vis, groenten en nog veel meer. Niet alleen om mee te nemen naar huis maar ook om direct op te eten, daar hou ik van. Ben ik blij dat ik om de hoek woon en iedere keer naar De Streekmarkt kan gaan om te lunchen bij mijn favoriete kramen:

Bij Desemenzo staat bakkertje Edwin (in het midden van bovenste foto) de lekkerste desembroden te verkopen. Zijn speciale kletzenbrood is echt wel een van mijn favorieten. Dat is zoet en daar zit heel veul in: vijgen, rum, peren, walnoten, gekonfijt fruit, specerijen, rogge- en tarwemeel en liefde van het bakkertje zelf. Oh boy, wat is dit een snoepje. Het brood bedoel ik, niet het bakkertje (hoewel die er ook best mag zijn).

De sfeervolle oude Citroën bus van Souvenirs de France staat vol met specialiteiten uit Normandië en andere Franse streken zoals venkelworstjes, confit de canard, confiture, crêpes etc. Lastig om daar langs te lopen zonder wat mee te nemen.

Fishes is de verantwoorde viswinkel in de Twijnstraat en tijdens De Streekmarkt bakken ze de lekkerste lekkerbekjes. Zo lekker dat ik er maar liefst 2 heb gegeten!

Tussen alle foodstandjes stond er ook een nieuw kraampje: Commis de Cuisine. Janneke Hoeben lanceerde haar mode voor in de keuken; prachtige theedoeken, servetten en ander textiel voorzien van haar culinaire illustraties. Dus als echte foodie kan je niet meer gezien worden in je aftandse keukenschort, je draagt nu een prachtige designvariant die je niet af hoeft te doen als je aan tafel gaat.

Wil je ook naar De Streekmarkt? De volgende is op zondag 6 mei van 11:00 tot 18:00 uur.