Met Pasen ontbijt ik lekker uitgebreid met allemaal kleine hapjes: miniquiches, zelfgemaakte Paasstol (zie recept kerststol), smoothies, frisse groene salade met doperwten, geitenkaas en citroen, sandwiches, fruitsalade met hangop… En natuurlijk hoort er bij zo’n ontbijt ook een eiergerechtje op tafel. Dit is een heel makkelijk receptje wat je van te voren kan maken en op het laatst in de oven kan doen. Het is zacht en romig en ziet er met de tomaat en basilicum ook nog eens kleurrijk uit voor een Vrolijk Pasen.

Oeuf en cocotte
Voor 4 personen:
– 6 snoeptomaatjes (of cherrytomaten)
– 1 bol mozzarella
– 4 el crème fraîche
– 4 eieren
– 6 blaadjes basilicum
– Peper & zout
– Extra nodig: 4 kleine glaasjes of bakjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in stukjes, doe van beide de helft op de tomaten. Schep een eetlepel crème fraîche per glaasje en strooi beetje peper en zout erop. Breek boven ieder glaasje één ei. Leg hierop voorzichtig de rest van de tomaat, mozzarella en basilicum en strooi als laatste nog wat peper en zout erop. Plaats de glaasjes in het midden van de oven laat in zo’n 15 minuten het ei stollen. Afhankelijk van de dikte van het glas of potje kan dit ook wat langer of korter duren. Hou ze dus even in de gaten de laatste minuten. Serveer het gerechtje direct, lekker met geroosterd brood erbij.