Calamaresringen. Tjonge, ik zou niet weten hoeveel ik er tot nu toe in mijn leven heb gegeten maar ik denk dat als je er een slinger van zou maken dat je er een flatgebouw mee kan versieren. De lekkerste? Die maak ik zelf:

– 100 g droog broodkruim (van paar oude witte boterhammen, vermalen in bv koffiemaler)
– fijn geraspte schil van 2 citroenen
– 100 g bloem
– 2 eieren, losgeklopt
– 400 g ringen van inktvis (kocht ik bij de visboer)
– 4 zure augurkjes (cornichons)
– 2 tl kappertjes
– 3 el mayonaise
– 3 el Griekse yoghurt
– 1 kleine teen knoflook, fijn geraspt
– beetje citroensap
– zonnebloemolie (voor het frituren)
– peper en zout

Meng in een diep bord de citroenrasp door het broodkruim en breng op smaak met peper en zout. Doe in twee aparte diepe borden de bloem en de eieren. Dep de inktvisringen met keukenpapier droog. Haal een ring eerst door het ei, dan door de bloem en als laatste door het broodkruim. Doe dit met alle ringen.
Hak de augurkjes en kappertjes fijn. Meng dit door elkaar en voeg mayonaise, yoghurt en knoflook toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Verhit de olie in een (frituur)pan. Als je een ring erin doet en het gaat na paar seconden bruisen dan is het goed heet. Frituur de ringen per twee tegelijk zodat je ze snel om kan draaien zodat beide kanten mooi bruin en krokant frituren.

Lekker met een grote frisse salade erbij, dan is het genoeg als hoofdgerecht voor 3 personen.