Als je lekker aan de slag wilt met bakken is het handig om deze bakspullen in huis te hebben. Kan jij een fijne bakset gebruiken van Rosti Mepal? Kijk dan snel onderaan mijn post hoe je die kan winnen!

Deegroller

Natuurlijk handig om deeg mee te rollen maar ook om koekjes tot kruimels te slaan (in een plastic zakje). Heb je geen deegroller? Gebruik dan een wijnfles waar het etiket vanaf is geweekt. Maar gebruik die fles dan weer niet om koekjes mee kapot te slaan hè.
Lineaal
Ja het klinkt misschien een beetje gek maar ik heb ‘m standaard in mijn la liggen om even mijn springvormen na te meten als ik weer eens sta te twijfelen of ik nou die van 18 cm, 20 of 22 in mijn handen heb.
Kwastje
Ideaal om boter, ei of melk over iets te kwasten. Een siliconen variant is handig om schoon te maken en geeft geen haartjes af.
Ovenhandschoenen
Niets vervelender dan klooien met dubbelgevouwen theedoeken en je dan verbranden aan de bovenkant van de oven.
Paletmes
Ideaal om koekjes van de hete bakplaat mee af te halen of een vulling op een taart te smeren.
Bakpapier
Dit spul is echt briljant! Ideaal om in je bakvormen te doen, op de bakplaat of om er een spuitvormpje uit te vouwen. I love it want het scheelt zoveel aangekoekte zooi!
Weegschaal
Bij bakken is nauwkeurig afwegen erg belangrijk. Ideaal is het om een weegschaal te hebben die tot op de gram nauwkeurig afweegt.
Gardes
Een grote voor beslag en een kleine voor een eitje klutsen of een dressing maken (ok, dat heeft niets met bakken te maken maar nog steeds super fijn met een kleine garde).
Keukenpapier
Een met bloem bestoven werkblad kan je echt het allerbeste met een stukje keukenpapier schoonvegen. En daarna even met een nat stukje papier. Ik haat namelijk keukendoekjes met zo’n slijmerige kledder die je er no way meer uitgespoeld krijgt!
Handmixer
Liefst eentje met gardes en deeghaken. En een sterke moter voor taai deeg.
Rooster
Om koekjes, cakes en taarten mooi te laten drogen
Rasp
Ik zweer bij mijn Microplane rasp. Zo makkelijk om even een citroentje of sinaasappel te raspen. En ook chocolade!
Maatbeker
Ook met vloeistoffen is goed afmeten reuze belangrijk.
Handpersje
Even snel een half citroentje uitpersen is echt in een handomdraai gedaan.
Zeef
Een grote om meel te zeven en een kleintje voor cacao en poedersuiker.
Vormen
Springvormen in 15 cm, 18 cm, 20 cm, 22 cm, 24 cm 28 cm en nog een lekker grote van 30 cm. Ja maak alvast maar wat extra ruimte vrij in je keukenkastje.
Cakevorm van anderhalve en twee liter is fijn om te hebben.
Vormen met losse bodem voor quiches en lage taarten. Rechthoekig is leuk!
Beslagkom
Een grote stevige beslagkom is zo handig om te hebben om alles in te mixen en te mengen.
Uitlikspatel
Om dat laatste beetje deeg uit je mengkom te halen. Wel één nadeel: er valt minder uit te likken met je vinger.
Oven
Ja een dooddoener zal je denken maar toch is een goede oven echt belangrijk bij bakken!
Caketester
Ja je kan natuurlijk je cake testen op gaarheid door er een satéprikker in te steken maar als je een echte bakker bent heb je een caketester in huis. De ultieme bakgadget wat mij betreft.

beslagkom-margrethe-set

Winnen!
Kan jij goede bakset wel gebruiken? Maak dan nu kans op deze deze heel fijne 5-delige bakset van Rosti Mepal t.w.v. 34.95 die ik mag weggeven. In de bakset zit de bekende Margrethe beslagkom met deksel, deegschraper, garde en een bakkwast. Met deze set kan je helemaal los gaan om de heerlijkste baksels voor Sinterklaas en Kerst uit je oven te toveren!

Wat moet je doen? Laat hieronder een berichtje achter met jouw favoriete bakrecept en deel dit bericht op facebook.

Helaas is de winactie gesloten en heeft de winnaar reactie van mij ontvangen.