Dit is de inhoud van mijn keukenkastje. Ziet er netjes uit hè. Helaas is de werkelijkheid anders, in mijn keukenkastje is het één grote bende want alles wat je ziet was, hoppa, zo op elkaar gegooid in de totaal onlogische enige lade in een vrij hoge keukenkast van ons tijdelijke appartement. Daardoor is het onoverzichtelijk en regelmatig een puntje van irritatie bij mij en manlief. Ons meneertje van anderhalf vindt het daarentegen een geweldige plek om van alles te ontdekken. Snap ik. Er ligt namelijk heel veel in en dus kwam ik vandaag op het briljante idee om alles te sorteren op:
1. Zelf gekocht: links bovenin
2. Gekocht voor opdracht / blog: rechts bovenin
3. Gekregen: onderaan
De categorieën
1. Zelf kopen klinkt als een logische categorie. Ik ga naar de winkel, koop wat om te gebruiken. Check.
2. Als ik aan het werk ben, zoals recepten schrijven voor kookboeken, advertorials of voor op mijn blog of testkoken dan komt het voor dat ik ingrediënten koop die ik anders niet zo snel in huis zal halen of dat mijn eigen voorraad op is en dus wat voor de opdracht koop.
3. Het klinkt een beetje gek misschien maar ik krijg best veel eten. PR bureaus en merken sturen het toe of geven het mee na een event zodat ik er kennis mee kan maken en wie weet iets ermee doe op mijn blog. Nu schrijf ik niet zo heel vaak iets over merken maar producten waar ik kennis mee maak komen soms terug in mijn gerechten en worden zo opeens een ‘zelf gekocht’ product. Dus ja het werkt wel maar veel belandt gewoon in mijn keukenkastje, vaak na een kiekje op Instagram.
Conclusie
Mijn kastje is voor twee derde gevuld met ingrediënten die ik niet regelmatig gebruik. Kastvullers dus. Tijd om hier eens flink mee aan de slag te gaan en daarom ga ik komende tijd recepten bedenken waar minimaal 1 ingrediënt uit mijn kastje in voor komt. Of uit de vriezer, of uit de verhuisdoos vol kruiden of uit die twee smalle lades die er ook zo uit zien. Oftewel: werk aan de winkel!
Tips welkom
– Mocht je nog briljant recepten weten waar véél bruine suiker in gaat? Kom maar door!
– Mocht je een goed idee hebben om een lade handig in te richten zonder kostbare oplossingen zoals extra tussenlades te plaatsen dan hoor ik het graag. We zitten namelijk tijdelijk in dit appartement.
Over een maand deel ik weer een kiekje met de inhoud van mijn kastje. Kijken hoe mijn kastje er dan voor staat.
[…] ← Mijn ontplofte keukenkastje […]
Haha zo grappig, ik zag de foto en dacht: he, dat lijkt mijn keukenkastje wel! Vooral de onderste rij dus dat verklaart een hoop 😉 Herkenbaar wat je zegt over de kastvullers, ik heb mezelf ook voorgenomen om elke dag 1 ding uit de kast te pakken en daar mee aan de slag te gaan. Het lukt alleen niet altijd… 😉 Schiet het bij jou al op?
Ik doe aardig mijn best maar ik koop ook weer genoeg om de kast me eten vullen. Ik heb wel super toffe oplossing gevonden om de bende een beetje te organiseren. Ga ik over paar weekjes bloggen, als de maand voorbij is en kijken wat de tussenstand is. Succes jij ook hè!
Hoi Philippine!
Lekkere dingen zeg, je boft maar als je dat krijgt ;).
Als je er nou vanaf wilt: vaker winacties doen?
Ik zou erg blij zijn met wat producten om uit te proberen!
Geniet ervan,
Liefs,
Jansie
Hi Jansie, Thanks voor het meedenken! Ja winacties zijn ook een leuk idee, hou ik zeker in gedachten. Vaak vind ik het dan wel handig als het bedrijf het pakketje naar de winnaar kan sturen want anders lopen de portokosten snel flink op. Ik hou winacties zeker in gedachten, top! Groetjes, Philippine
Een gran-di-oos recept om van je bruine suiker af te komen: sticky toffee pudding! Zeker als je de bruine suiker ook gebruikt voor de toffeesaus. En zeker volgens recept van JO (die doet er earl grey thee bij door en dat is ZO lekker!).
TOP!!!! Dan ga ik dat binnenkort eens maken. Heel erg bedankt voor je goede tip!
[…] in huis had die ik niet zelf had gekocht en daardoor voornamelijk kastvullers waren. Lees hier terug. In de afgelopen weken heb ik mijn best gedaan om de hoeveelheid kastvullers terug te […]
[…] in huis had die ik niet zelf had gekocht en daardoor voornamelijk kastvullers waren. Lees hier terug. In de afgelopen weken heb ik mijn best gedaan om de hoeveelheid kastvullers terug te […]