Het is volop aardbeienseizoen en dan heb ik last van een gat in mijn hand. Ik koop zo enthousiast flinke hoeveelheden aardbeien dat ik ze haast niet weggegeten krijg. Gelukkig is er zo enorm veel lekkers te maken met dit prachtige rode fruit dat ik mijn koopgedrag niet aan hoef te passen. Zo maakte ik dit heerlijke toetje met een hele doos aardbeien. En dat was echt verrukkelijk! Het knapperige van de Italiaanse amandelkoekjes past heel goed bij de zachte mousse. Zelf heb ik de mousse niet nog gezoet met wat suiker omdat de koekjes en de aardbeien al genoeg zoet van zichzelf zijn.

No waste

Ideaal aan dit recept is dat wanneer er wat rijpe exemplaren tussen de aardbeien zitten je die perfect kunt gebruiken om te pureren en dus gebruik je al je aardbeien zonder iets weg te hoeven gooien.
En mocht je het juist zonde vinden om prachtige aardbeien te pureren, gebruik daarvoor dat ontdooide diepvriesaardbeien en versier het nagerecht met je mooiste exemplaren.

Aardbeienmousse met cantuccini

Voor 4 personen
– 500 g aardbeien
– sap van 1/3 citroen
– 4 flinke eetlepels Turkse yoghurt
– 125 ml slagroom
– 12 cantuccini koekjes (is ongeveer 135 g)

Extra nodig: 4 glazen, staafmixer, handmixer met garden

1. Houd 4 mooie cantuccini achter ter decoratie. Hak met een groot met de rest van de koekjes tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over de 4 glazen.

2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de helft van de aardbeien samen met het citroensap en de Turkse yoghurt met een staafmixer glad.

3. Klop de slagroom in een beslagkom iets stijver dan lobbig met een handmixer. Schep 1/3 van het aardbeienyoghurtmengsel er luchtig door. Wanneer dit goed gemengd is schep je de rest van het mengsel erdoor. Verdeel over de glazen.

4. Snijd de overige aardbeien doormidden en grote exemplaren in kwarten en verdeel over de glazen. Steek als laatste de achtergehouden cantuccini erbij. Serveer direct.